avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scutire taxa de timbru la instanta de fond- in apel ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scutire taxa de timbru la instanta de fond- in apel instanta imi cere sa timbrez- este normal?

Am inceput o actiune in instanta pentru declarare simulatie a unui contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
In prima instanta mi s-a aprobat scutirea de taxa de timbru.In citatia pentru apel,mi s-a pus in vedere sa achit o taxa de timbru pana la primul termen.
E normal?
Nu sunt scutit de acea taxa pe toata durata procesului(mai ales ca nu s-au schimbat conditiile initiale)?
Am inteles ca trebuie sa fac o hartie in termen de 5 zile de la primirea instiintarii(citatiei).
Cum trebuie formulata aceasta ....hartie?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
gigione01, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigione01 , utilizator 22:16, 9 Iunie 2014
Da, avand in vedere dipozitiile art.12 al.1 si 13 al.1 din Oug 51/2008.
Art.12
(1) Ajutorul public judiciar se acorda oricand in cursul judecatii, de la data formularii cererii de catre persoana interesata, si se mentine pe tot parcursul etapei procesuale in care a fost solicitat.
..........................
Art. 13
(1) Ajutorul public judiciar pentru exercitarea unei cai de atac se poate acorda in urma unei noi cereri.
.............................
La fel cum ati procedat la prima instanta.
Am un terman fix (de la primirea instiintarii/citatiei)pentru a aduce la cunostiinta instantei de apel ca am fost scutit la instanta de fond?
Mai depun un alt set de acte impreuna cu o NOUA cerere de scutire?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxã judiciarã - scutire in apel, solicitare plata in recurs hepennypacker80 hepennypacker80 Am făcut cerere de scutire a taxei judiciare de timbru şi mi s-a judecat cazul pe fond. În apel nu mi s-a solicitat nicio plată. În recurs la CAB ... (vezi toată discuția)
Succesiune salmiroxa salmiroxa Suntem 4 frati din Dorohoi, eu locuiesc in Vaslui si vreau sa deschid succsiunea , dar sunt somera cu 480ron pe luna , un alt frate in Italia aproape disparut ... (vezi toată discuția)
Scutit taxa de timbru judiciar VikBemBem VikBemBem Buna ziua. Doresc sa fac un apel la o hotarare. Am fost scutit de taxa de timbru judiciar la prima judecata. Voi face cerere de scutire taxa timbru ... (vezi toată discuția)