surorii mele i-a fost inmanata o instiintare de preaviz de concediere individuala in care la penultimul paragraf scrie ceva de genul ca declara si ia la cunostiinta ca nu se afla si nu se va afla in concediu medical pe durata preavizului de 20 de zile.
apoi ultimul paragraf spune ca poate contesta instiintarea in termen de 30 de zile.
este legal?
ar fi bine sa semneze si apoi sa dea in judecata pentru ca este o clauza abuziva?
Acea precizare este lipsita de orice logica - declara si ia la cunostiinta ca nu se afla si nu se va afla in concediu medical pe durata preavizului.
Poate semna instiintarea de preaviz , sub rezerva ca acea clauza nu are niciun suport legal.
Decizia de concediere se contesta in termen de 30 de zile daca este vorba despre o concediere disciplinara, in celelalte situatii termenul este de 45 de zile.
a semnat pana la urma informarea si spune ca declara ca in momentul semnarii nu se afla in ccc, concediu medical, etc nu ca nu va fi in timpul preavizului in concediu medical asa cum am inteles eu initial la telefon...
conedierea este individuala pe baza articolului 65 lit 1... deci cu toate ca ei au scris ca are termen de contestare de 30 de zile ea poate contesta mai tarziu, in intervalul 30 -45 de zile si instanta ii va accepta contestatia?
intreb deoarece ei deja au demarat procedura de angajare a cuiva in locul ei dar posibil ca se bazeaza pe faptul ca va dura mai mult decat va avea ea termen sa conteste in instanta