avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces ingustata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces ingustata

Buna ziua,
Mama mea are o casa mostenita de la mama ei intr-o comuna argeseana ( casa in care ea a copilarit si a locuit pana la 18 ani )Specific ca ea nu mai locuieste acolo decat sezonier. Aceasta este situata pe o stada laturalnica care pana acum cativa ani masura 4, 5 m latime pe toata lungimea ei, fiind considerat drum comunal si este singura cale de acces pentru 10 gospodarii si pentru foarte multe terenuri agricole.
Acum 5-6 ani, doua familii au cumparat prima propietate de la strada si au mutat gardul, ingustand drumul cu aprox 1m. Mama mea a depus atunci plangare la primarie, dar nu s-a luat nicio masura din cate stim noi. Vazand ca nu se intampla nimic, vecinii din spatele lor au aliniat si ei gardul lor (de sarma) ingustand si aici drumul.
Anul trecut, in primavara, a doua familie si-a refacut gardul ( cu temelie de ciment) si a mai ingustat inca o data drumul cu aproximativ inca 1m ajungand aici la 2,70m., de la 4,5 m. cat avea initial. Inca o data mama a facut plangere la primarie si reprezentantii primariei au venit la fata locului, au constatat, au fost de acord cu ea, dar nu s-a intamplat nimic. In toamna, mama a mai facut o plangere la primarie, plangere semnata de mai multe persoane care folosesc acest drum. S-au prezentat delegatii la fata locului, i-au dat dreptate mamei, propietarii s-au angajat ca dau gardul inapoi in martie cand vremea e mai buna, s-a semnat proces verbal, dar acum nimeni nu mai face nimic.
Precizez ca acum drumul mai are latimea de 4,5 m doar in fata poprietatii noastre si a unei batrane, pe partea opusa noua. In locurile ingustate mai sunt si pomi fructiferi cu coroana jumatate in drum. Accesul este aproape imposibil. Primaria nu face absolut nimic, ne-am convins. E inacceptabil. Ce putem face? Trebuie sa-i dam in judecata pe cei care au ingustat drumul ? Trebuie sa dam in judecata primaria ? Am mare nevoie de un sfat juridic.Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Spatiu limitrof KonstantinNT KonstantinNT Bună ziua. Rog să mă ajutați în următoarea speță: dețin un imobil în mediul rural. La est se învecinează cu drumul județean, ... (vezi toată discuția)
Vaduva este obligata la certificatul de mostenitor? geea_the_first geea_the_first Buna seara! In cazul ce urmeaza sa il prezint si in care sa va solicit cu rugaminte consultanta este vorba despre un mare semn de intrebare al carui raspuns, ... (vezi toată discuția)