sunt intro intersectie semaforizata cu 3 benzi de circulatie pe sens , pe prima banda este trasat cu sageti inainte si la dreapta,eu am intentia sa ma deplasez spre inainte si sunt primul la semafor, un conducator din spate ma clacsoneaza ca el vrea sa se deplaseze spre dreapta.cum se circula in aceasta situatie
Este o greseala privind dirijarea circulatiei in respectiva intersectie. Daca se admite virajul la dreapta pe culoarea verde intermitent banda 1 trebuia sa fie rezervata numai pentru aceasta manevra, nu si pentru circulatia spre inainte.
E cam mult spus "cine greseste". Se poate spune ca acea persoana greseste deoarece crede ca doar el are dreptul de a face dreapta in intersectia respectiva.
Ideea e ca astfel de marcaje sunt in mai toate orasele din Romania si in Europa. Exista situatii unde cei care fac dreapta nu sunt pe semnal intermitent, trebuind sa stea la semafor.
Aveti doua situatii:
1. Intrati pe a doua banda daca mergeti inainte, pentru a nu incurca circulatia spre dreapta si a evita claxoanele total aiurea. (cum v-am zis, nu incalcati nicio regula)
2. Daca este aglomerat si sunteti pe prima banda, ramaneti acolo pana la semnalul verde. Nu intrati in fata celui de pe a doua banda si sa blocati trecerea de pietoni. Daca este un echipaj de politie puteti avea alte probleme si nimeni nu "moare" daca sta 50 secunde la semafor.
Prioritate semafor
iustin_79
Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu ... (vezi toată discuția)