avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Absovent drept
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Absovent drept

Buna, am nevoie de ajutorul vostru: nu am un job momentan insa cochetez tot mai mult cu ideea de a ma angaja in domeniu (am absolvit Facultatea de Drept in anul 2001 insa nu am profesat deloc), as fi vrut jurist, de fapt nici nu stiu daca mai pot face ceva dupa atatia ani, mi-ar fi placut si notar dar poate jurist ar fi mult mai ok.Ce trebuie facut pentru asta, pot fi jurist individual, independent pentru a putea, reprezenta mai multe societati comerciale, gen contabilii?Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 11 Iunie 2014
Buna seara!

Jurist e termenul general pentru cei care au o diploma in drept. Cel mai bun exemplu sunteti dvs, ati terminat Facultatea de Drept, din anul 2001 va numiti jurist. Ca jurist nu puteti face nimic decat sa va continuati drumul pentru celelalte meserii:

1. Magistratii sunt cei care au luat examenul la INM sau dupa 5 ani de experienta au intrat la Magistratura. Acestia sunt procurorii si judecatorii. Examentul de la INM este unul dintre cele mai grele din tara (daca nu cel mai greu), dar asa trebuie sa si fie. Se da o singura data pe an, cursurile tin 2 ani.
2. Avocatii sunt cei care au dat examenul de Barou, recent schimbat, nu la fel de greu ca la INM, dar nici foarte usor. Dupa ce intra in Barou, acestia trebuie sa faca stagiatura timp de 2 ani langa un alt avocat experimentat.
3. Consilierii juridici.. acestia sunt acele persoane la care (cred) ca va referiti dvs. Ei sunt acei \"avocati\" care reprezinta persoanele juridice. Aici nu se da examen, doar acel interviu la firma X sau Y.
4. Notarii sunt acele persoane care au mama/tata/bunicu' notar. Atat trebuie sa cunoasteti pe tema asta.
5. Executorii judecatoresti... nu am idee cum se ajunge aici, dar e in floare in ziua de azi.
6. Mediator... toti avocatii, mai nou, sunt mediatori. Inseamna ca se castiga bine!
7. Ofiter SRI - se face un master profesional (dupa trecerea celor 3 probe nu foarte usoare) - se mai fac si incadrari din civilie. Momentan doar aici, Academia de Politie nu mai practica asa ceva de vreo 3 ani.
8. Grefierii - acestia fac 6 luni cursuri la SNG din cadrul Magistraturii. Se invata foarte mult in cele 6 luni, se munceste foarte mult dupa terminarea lor.
9. restul functiilor din Romania.

Ideea e cam asa, cei care au dreptul pot sa profeseze oriunde.. de la magistrat la purtator de cuvant. Problema dvs. e faptul ca nu ati profesat o zi din 2001, ceea ce e destul de rau. Ma gandesc ca nu mai aveti deloc cunostinte despre drept. Daca doriti sa profesati pe domeniul acesta, pregati-va pentru acumularea unui volum foarte mare de cunostinte, indiferent de optiunea aleasa de dvs. Cei care termina in ziua de azi vin foarte pregatiti pentru aceste examene.

Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
CryTeK, utilizator
Activitatile juridice -cod CAEN 6910 - nu pot face obiectul de activitate al unui SRL, PFA , I.I. , I.F.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate munci avand facultatea de drept? Iulian81 Iulian81 Am terminat Facultatea de Drept si un Master tot in domeniul acesta si ma intreb ce se poate face dupa aceasta? In afara de a da examenul la barou si INM, ... (vezi toată discuția)
Informatii avansare in grad dupa absolvire facultate AndreeaPB AndreeaPB Buna ziua! Am inteles ca daca fac aceasta facultate(Drept) ma poate avansa in grad, daca sunt in cadrul MAI? Si pe langa asta, daca nu sunt in cadrul MAI, ce ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni judecator? maryandry maryandry Buna ziua Sunt absolventa a facultatii de drept si nu stiu care sunt urmatorii pasi pentru a deveni judecator. Stiu ca se da un examen de barou , dar ... (vezi toată discuția)