Buna ziua,
Am un baiat de 9 ani si 5 luni, in urma divortului de acum 6 ani am obtinut custodia copilului. Programul de vizita prevede 2 saptamani vara la tata, dar copilul nu vrea. Prima oara am refuzat sa il dau si a venit cu executorul, copilul s-a speriat si s-a dus. Ma tot intreaba ce se poate face sa nu se mai duca, pentru ca nu ii place acolo, este tinut in casa si nu ii place limbajul tatalui cu cei din casa.
Ce pot face sa nu il ia vara acesta, ma tot ameninta cu executorul, protectia copilului si politia, daca refuz sa il dau.
Multumesc!
Nu este optiunea dvs sa refuzati. Copilul poate refuza, dar nu in toate cazurile este bine sa tineti cont de refuzul lui.
Depinde de motivele copilului pentru a nu vrea sa mearga.
Daca pur si simplu nu-i place incercati sa mediati intre tata si fiu in asa fel incat sa vrea sa mearga (exista copii carora nu le place de nici un fel sa mearga la scoala sau la doctor si totusi ii obligam sa mearga, sau, mai tarziu, la locul de munca, ideea e ca nu facem doar ce ne place).
Cu tatal nu se poate discuta, si candam obtinut custodia copilului a trebuit sa apelez la executor si jandarmerie sa il pot lua, apoi nu a mai cautat copilul. Programul de vizita prevede sa se vada cu baiatul in fiecare week-end, dar nu a venit niciodata, vine doar varasi il duce la bunici. desi este zona de munte, nu il scoate din casa.
Vreau sa stiu daca el poate apela la executor,si daca da cine platestte executorul.
Multumesc!
Doamnă,dacă copilul nu vrea să meargă, nu merge. Punct.
Copilul meu de 3 ani a spus că nu vrea şi a început să plângă, de faţă cu executorul, Poliţia, Autoritatea Tutelară... Nimeni nu are voie să se atingă de copil, nici să îl forţeze într-un fel. Totul este ca dumneavoastră să nu îl reţineţi pe copil, să arătaţi bunăvoinţă, să deschideţi poarta când vine să ia copilul, să aveţi un bagaj mic pregătit, să se vadă că dvs. nu vă opuneţi, ci copilul nu vrea.
Copilul e mare şi poate el refuza să plece, motivele le ştie el, le poate spune chiar cu guriţa lui.
La executor domnul poate apela dacă vrea, fiindcă la noi totul e posibil, sunt legi care se respectă selectiv, funcţie de cine e persoana căreia i se aplică.
Executorul vine să facă "executare silită", ceea ce presupune să existe un refuz de executare a unei hotărâri judecătoreşti.
În consecinţă, domnul trebuie să se prezinte după copil la data de XXXX. Dvs. sau bunica sau cine este acasă deschide uşa , restul e treaba copilului. Dacă vrea, pleacă, dacă nu, spune NU.
Trebuie să aveţi martori la această fază sau cel puţin să înregistraţi video întâlnirea, ca să vă apăraţi.
Executorul este plătit iniţial de solicitant, urmând a se recupera de la dvs. dacă vă opuneţi. Însă dacă vina nu vă aparţine, domnul rămâne cu banii daţi.