avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!

In 2012 mi-am ajutat un coleg sa imprumute de la un IFN o anumita suma de bani, punandu-ma garantul lui. In 2013 am primit de doua ori notificari cum ca acesta nu-si plateste ratele. Dupa o discutie si promisiuni si nemaiprimind nicio notificare, am crezut ca lucrurile s-au remediat. Saptamana trecuta am primit executarea silita. El nu a mai platit si acum eu sunt bun de plata. Am eu vreo cale legala pentru a-mi recupera banii de la el? Pentru ca m-a inselat. Ce anume pot face? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters155247 , utilizator 19:55, 11 Iunie 2014
judecata
trebuie sa mergi si sa-l dai in judecata pentru a recupera prejudiciul.
Aveti posibilitatea formularii unei actiuni in pretentii impotriva debitorului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, abuz de incredere deliachiuzbaian deliachiuzbaian Anul trecut in septembrie o colega a apelat la mai multe persoane (fara sa stim unii de altii) pentru a imprumuta bani de la acestea. [b]Eu am cazut la o ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca pentru nerespectarea oug 50/2012 daneugen1 daneugen1 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea situatie: In anul 2007 am contractat un credit pentru cumpararea unor bunuri de la o IFN am platit toate ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie MeatLoaf MeatLoaf Buna ziua, In urma cu 6 luni am inceput sa imprumut o persoana cu diferite sume de bani sub promisiunea ca va inapoia datoria in momentul in care isi va lua ... (vezi toată discuția)