avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECUPERARE DATORIE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECUPERARE DATORIE

Buna ziua,

In urma cu 6 luni am inceput sa imprumut o persoana cu diferite sume de bani sub promisiunea ca va inapoia datoria in momentul in care isi va lua salariul restant de la clubul de fotbal la care activeaza. Toate transferurile de bani au fost prin banca in contul persoanei respective. Am cateva convorbiri cu persoana respectiva si pe internet, telefonic nu mi-am batut capul sa il inregistrez, pentru ca stiu ca nu consituie proba. Evident ca persoana respectiva nu doreste sa imi inapoieze suma de bani, care mai nou e de 1000 de euro, nici macar o parte din ea. Stiu ca a mai avut probleme cu politia si ar putea exista o plangere asupra lui de furt calificat. El a spus ca e nevinovat, dar din cate stiu i s-a dat chiar si o amenda administrativa. Ce pot sa fac in legatura cu recuperarea acestei datorii? Orice sfat e binevenit...

Multumesc anticipat.
depuneti o plangere la Politie, anexati si convorbirile de pe internet plus toate transferurile bancare.
Multumesc mult.
Totusi, nu pare a fi o suma mare de bani iar o plangere la Politie, nu va ajuta sa va recuperati creanta...nu poate fi vorba de furt calificat/inselaciune/abuz de incredere...nu este " caz penal". Colegul Brom chiar preciza intr-o situatie similara insa cu implicatii mai grave, ca "in Romania debitorii nu fac inchisoare" iar eu va precizez ca este trist dar adevarat:">
Formulati o notificare in care solicitati returnarea debitului pana la data de.....(cat mai repede dar nu mai devreme de 15 zile de la data depunerii notificarii) iar apoi incercati sa obtineti creanta prin procedura "somatiei de plata" sau/si printr-o actiune in pretentii.
Dar poate ca debitorul isi va executa de buna voie "obligatia".
Verificati sa nu fi trecut 3 ani de la data acordarii imprumutului, pentru ca in aceste conditii, dreptul la actiune este prescris!
Nu au trecut nici 6 luni de la prima suma transferata in contul lui ... nu ma intereseaza neaparat sa faca puscarie, dar atata timp cat a ridicat banii, recunoaste ca a inselat in convorbiri si refuza sa efectueze o plata macar partiala a datoriei, mie mi se pare ca totusi e vorba de inselaciune .... acum stiu ca infractiunea oricum nu e una din cele mai grave incriminate de codul penal, totusi sper ca politia macar sa se sesizeze intr-o ancheta care ar putea duce macar la recuperarea debitului. Nici nu stiu ce sa mai zic ... Exista vreo lege care se ocupa totusi de asa ceva, din codul civil macar, daca nu cel penal?
Si inca ceva ... daca ma intalnesc cu el fata in fata si il inregistrez cand admite ca are bani sa-mi dea, se considera proba? Oricum in conversatiile de pe internet cu el povesteste problema care a avut-o cu politia, chiar am si un copy/paste de pe homebank-ul contului sau unde imi confirma ca a primit o suma de bani de la mine, in altele confirma ca trebuie sa returneze datoria ... As dori totusi un raspuns clar la problema asta, daca are cineva si este in masura sa imi dea. Va multumesc anticipat...

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Ma confrunt cu o situatie , usor jenanta , fapt pentru care apreciez orice raspuns util , chiar dojenitor. Am imprumutat o suma destul de mare de ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)
Recuparare creante Mihaela_MR Mihaela_MR Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie in privinta recuperarii unei sume de bani investite intr-un imobil unde titular este fratele. Am cerut un ... (vezi toată discuția)