avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Amenda Circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Amenda Circulatie

Buna ziua !!
Ma puteti ajuta va rog cu un model de contestatie a unei amenzi de circulatie primita pentru depasirea alcoolemie.
Am avut alcoolemie de 0.14 mg/l in aerul expirat, iar la analiza de sange, ceruta de mine am avut rezultatul 0.00. Asadar permisul l-am primit inapoi numai ca amenda trebuie sa o anulez.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionutz20mad , utilizator 11:43, 12 Iunie 2014
amenda nu se anuleaza ci se contesta in instanta.

Instanța………………(menționati instanța competentă )

DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnatul(a),…………………….., cu domiciliul în ………………………………………………………………………………………., formulez prezenta:

CONTESTATIE
împotriva procesului-verbal seria ….. nr. …………….., emis de ……………….., prin care vă rugăm să dispuneți admiterea acțiunii noastre și anularea procesului-verbal de contravenție, pentru următoarele

MOTIVE

În fapt,……………………………………………(urmând să menționați toate situația de fapt care a dus la întocmirea ilegală a procesului verbal de contravenție. Va trebui să menționați toate aspectele legate de încălcărea normele legale la momentul întocmirii sau arătarea oricărui motiv pentru care procesul verbal este nul. Prin motivele indicate urmăriți admiterea acțiunii dvs. ca urmare a încălcării actelor normative pe care le menționați în raport cu situația de fapt).
In drept, imi intemeiez cererea pe prevedirele.Ordonanța 2/2001 (și orice alt act normativ încălcat de organul constatator)

Probe: înscrisuri, martori (sau orice altă probă necesară cauzei dvs. și raportată la obiectul acesteia)

DOMNULUI PRESEDINTE AL …………………..(instanța la care vă judecați)
* daca considerati ca aveti probe suficiente(inscrisuri) puteti cere si judecarea in lipsa.

Va multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ContSters287513 ContSters287513 Am fost amendat ca am circulat cu 69 km/h pe o strada inexistenta dintr-o localitate. (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)