avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru copiii pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru copiii pana la 2 ani

am auzit stirea conform careia copiii mamelor cu indemnizatie de 85% nu vor mai primi de acum, deloc, alocatia de 200 de lei, stire confirmata de marian sarbu

[ link extern ]

imi puteti indica, va rog, ordonanta de guvern sau legea prin care este precizat acest lucru?
eu caut si nu gasesc nimic...
Cu tot respectul pentru guvernantii nostri, dar ar trebui sa mai puna mana pe legi inainte de a afirma diverse lucruri pe la televiziuni care au doar rolul de a face lumea sa intre in panica. Nu, nu este niciun act normativ care sa prevada o astfel de ......X-( (ca sa nu ma baneze adminii).
Nu stiu ce-a zis, dar mai devreme la Realitatea scria destul de mare pe banda de jos ca, potrivit aceluiasi Sarbu, alocatia se va plati in continuare.
As dori sa stiu daca ma intorc la serviciu inainte de a implini copilul 2 ani, iar dupa un timp ma razgandesc, mai pot reintra in concediu de ingrijire a copilului pana acesta implineste 2 ani? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
luculica, utilizator
1. Da, puteti depune actele pentru recalcularea indemnizatiei pana pe data de 30.06.2009 si veti primi retroactiv incepand cu luna ianuarie 2009
2. Da, alocatia de 200 lei pentru copiii pana in varsta de doi ani se acorda indiferent de cuantumul indemnizatiei mamei.
Sigur ca da, pe perioada aceasta, in care va reintoarceti la serviciu, stiti cred ca aveti dreptul la stimulent lunar.

Alte discuții în legătură

Alocatie si indemnizatie crestere copil libo22 libo22 Buna ziua. Am si eu o neclaritate referitoare la primirea alocatiei pt. copil pana la 2 ani si indemnizatia de crestere a copilului. Am inteles in urma ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca inainte de terminatere cic tataefr tataefr Buna.As dori sa stiu daca ma intorc la serviciu, inainte ca bebe sa faca doi ani ,mai beneficiez de alocatia de 200 ron pana ce face 2 ani bebe? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Diana2209 Diana2209 buna seara, sunt in ingrijire copil pana la 3 ani mai am 8 luni de indemnizatie si as vrea sa ma angajez la o alta firma nu sa ma intorc la cei de la care am ... (vezi toată discuția)