Am actionat in judecata o persoana pentru calomnie, insulta , hartuire si inducerea in eroare a organelor judiciare (fostul denunt calomnios) cerand daune morale. Prin intampinarea depusa de parat, motivele sale sunt si mai calomnioase si defaimatoare, facand referiri la trecutul meu de-acum 15-20 de ani, neavand nicio legatura cu obiectul cauzei. Paratul, ce stiu cu siguranta ca nu are nici scoala, nici pregatirea si nici lectura necesara spre a redacta o intampinare , a apelat, parerea mea, la un consultant/avocat/mediator sau oricine altcineva ce este capabil sa elaboreze o astfel de cerere. Daca avocatul respectiv i-a scris aceasta intampinare, prin care face afirmatii defaimatoare, cum pot sa-l actionez si pe acesta in judecata , cerandu-i daune morale , nestiind numele sau ? Interesant este ca o ruda de-a mea este avocat stagiar, asadar este lesne de inteles cine "produce" aceste afirmatii, multe din ele stiindu-se doar in familie. Ce ma sfatuiti sa fac ?
Pe langa avocat stagiar, ce este in acest moment acea ruda, aceasta are un birou de mediator si este trecuta in biroul mediatorilor realizat in anul 2013. Ideea este ca de cand l-am actionat in judecata pe acest om, nu am fost la arhiva sa consult dosarul. Pot sti daca , consultand dosarul, sa aflu cine l-a mai consultat si inainte ? Asta doar pentru a proba, prin ipoteza, ca acea avocata stagiara i-a redactat acea intampinare, desi nu este semnatura acesteia pe intampinare. Totusi, cand se consulta dosarul, semnezi. Si daca nu este acea avocata stagiara, poate este altcineva. Ma indoiesc ca un avocat ar elabora o intampinare prin care ar aduce in discutie tot felul de chestiuni de natura sa prejudicieze si mai mult imaginea unei persoanei in societate. Dumneavoastra imi spuneti ca ar avea dreptul , pe baza acelui mandat ? Se pot aduce in discutie ipoteze ori intrebari care sa demonstreze ceva, dar nici chiar sa fie defaimata pana la refuz o persoana. Mi se pare lipsit de etica profesionala. Totusi, sunt legi si pentru profesia de avocat. Asadar ?