avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Calomnie facuta prin intampinare/posibil avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Calomnie facuta prin intampinare/posibil avocat

Am actionat in judecata o persoana pentru calomnie, insulta , hartuire si inducerea in eroare a organelor judiciare (fostul denunt calomnios) cerand daune morale. Prin intampinarea depusa de parat, motivele sale sunt si mai calomnioase si defaimatoare, facand referiri la trecutul meu de-acum 15-20 de ani, neavand nicio legatura cu obiectul cauzei. Paratul, ce stiu cu siguranta ca nu are nici scoala, nici pregatirea si nici lectura necesara spre a redacta o intampinare , a apelat, parerea mea, la un consultant/avocat/mediator sau oricine altcineva ce este capabil sa elaboreze o astfel de cerere. Daca avocatul respectiv i-a scris aceasta intampinare, prin care face afirmatii defaimatoare, cum pot sa-l actionez si pe acesta in judecata , cerandu-i daune morale , nestiind numele sau ? Interesant este ca o ruda de-a mea este avocat stagiar, asadar este lesne de inteles cine "produce" aceste afirmatii, multe din ele stiindu-se doar in familie. Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: GeorgeVandu05 , utilizator 10:50, 12 Iunie 2014
Daca intampinarea nu este semnata de avocat, nu aveti cum dovedi!

Daca intampinarea este semnata de avocat, atunci acesta trebuie sa aiba un mandat/contract de asistenta juridica, in acest sens.

Existenta acestui mandat, il absolva pe avocat de orice raspundere in sensul dorit de dvs.

Consilierul juridica, prin natura profesiei nu are voie sa reprezinte si sa acorde asistenta juridica (in mod legal) decat persoanelor juridice.

Mediatorii nu au voie sa semneze si redacteze intampinari, decat in baza unei procuri speciale.

Daca intampinarea a fost conceputa de o alta persoana care nu este avocat, atunci acesta va putea raspunde in limitele profesiei pe care o exercita.
Pe langa avocat stagiar, ce este in acest moment acea ruda, aceasta are un birou de mediator si este trecuta in biroul mediatorilor realizat in anul 2013. Ideea este ca de cand l-am actionat in judecata pe acest om, nu am fost la arhiva sa consult dosarul. Pot sti daca , consultand dosarul, sa aflu cine l-a mai consultat si inainte ? Asta doar pentru a proba, prin ipoteza, ca acea avocata stagiara i-a redactat acea intampinare, desi nu este semnatura acesteia pe intampinare. Totusi, cand se consulta dosarul, semnezi. Si daca nu este acea avocata stagiara, poate este altcineva. Ma indoiesc ca un avocat ar elabora o intampinare prin care ar aduce in discutie tot felul de chestiuni de natura sa prejudicieze si mai mult imaginea unei persoanei in societate. Dumneavoastra imi spuneti ca ar avea dreptul , pe baza acelui mandat ? Se pot aduce in discutie ipoteze ori intrebari care sa demonstreze ceva, dar nici chiar sa fie defaimata pana la refuz o persoana. Mi se pare lipsit de etica profesionala. Totusi, sunt legi si pentru profesia de avocat. Asadar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in cazul unei actiuni de chemare in judecata Dima Ana Dima Ana La sfarsitul anului trecut matusii mele i-au fost incalcate mai multe drepturi cu privire la viata personala, a demnitatii umane, dreptul la propria imagine, ... (vezi toată discuția)
Pot castiga succesiunea, fara un mostenitor ? nicoletaX32 nicoletaX32 Am castigat drepturile mele ca mostenitor in succesiune impotriva surorii mele. Eu sunt Parata ea este Reclamanta. Dar ea depune mereu inscrisuri la dosar ... (vezi toată discuția)
Pot fi dată în judecată pentru un comentariu calomnios făcut de cineva de pe contul meu de facebook? se poate verifica de unde a fost scris acel comentariu? BlueAer BlueAer Buna seara! Am fost amenintata de catre presedintele unei organizatii al carui membru sunt si platesc taxa de membru luna de luna, ca voi fi data in judecata ... (vezi toată discuția)