avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In Adeverinta pt. pensie - ce inseamna si de ce s-a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In Adeverinta pt. pensie - ce inseamna si de ce s-a dat doar 15%, 31,51% pt. spor de noapte ?

- am primit o Adeverinta de munca pt. pensie
in care mi s-a trecut ca:
- sporul acordat pt. munca prestata in timpul noptii, cf. legii %
este de 15%;
- procentul mediu al sporului pt. munca prestata in timpul noptii ( col.3 x 31,51%)
este de 4,73%.

- De ce s-a trecut in Adeverinta 15 %,
odata ce eu am avut 25 %,
iar in Statele de plata,
dar si toti cei care au lucrat in schimb de noapte la intreprindere
au avut 25% ?

- ce inseamna acei 4,73 % ?

- col. 3 inseamna acei 15 %,
dar acei 31,51% ce inseamna ?
Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 21:06, 12 Iunie 2014
Ati beneficiat de spor de noapte conform legii de 15% sau 25% - asa cum reiese din statele de plata
In vederea valorificarii sporului de noapte la pensie (conf Ordin nr. 687 din 15 septembrie 2006) legiuitorul a constatat ca ponderea medie a timpului de muncă prestată noaptea în totalul timpului de muncă dintr-o perioadă în care activitatea a fost organizată pe schimburi este de 31,51% . (intro luna salariatul lucra in schimbul de noapte 31.51% iar restul timpului lucra de zi)
Daca sporul era:
15% x 31.51 = 4,72%
Daca sporul era:
25% x 31.51 = 7.88%
Am beneficiat de spor de noapte conform legii de 25%
nu de 15%.

In statele de plata sporurile nu sunt defalcate.

Societatea de prestari servicii
mi-a spus ca elibereaza Adeverinte
doar cu 15% pt.spor de noapte
la toti fostii angajati ai unor societati comerciale lichidate.

Ce trebuie sa fac
pt. a beneficia la pensie
de procentul de 25% ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta spor noapte pt. dosar pensionare elvira_danila elvira_danila Art. 72 din Legea 57/1974 prevede: \\"Atunci cand programul de lucru in timpul noptii este de 8 ore, pt. munca prestata se acorda un spor de 15% din retributia ... (vezi toată discuția)
Spor noapte daniela-claudia daniela-claudia Un salariat care a lucrat ca paznic intr-o societate solicita eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa ca a beneficiat de spor pentru munca prestata in ... (vezi toată discuția)
Spor noapte pt. dosar pensie limita de varsta - sistemul sanitar Dennis74 Dennis74 Buna ziua, am o nelamurire referitor la adeverintele cu sporul de noapte pentru dosarul de pensie al unei angajate. Este angajata in sistemul sanitar din anul ... (vezi toată discuția)