avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperez garantia (sunt chirias)?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperez garantia (sunt chirias)?

Buna ziua,

Acum 6 luni ne-am mutat de la o doamna care nu respecta clauzele din contractul de inchiriere a imobilului dansei si ne tot deranja ba cu prezenta neanuntata in mijlocul noptii ba cu pretentii de tot neamu. Am decis sa plecam anuntand-o din timp si am pus-o sa semneze o chitanta angajament precum ca va plati restul garantiei in urma achitarii intretinerii pe perioada in care am stat specificand clar ce anume trebuie scazut din suma garantiei. Ca peste tot, si in blocul asta, intretinerea se afiseaza cu 2 luni intarziere.
Nu i-am cauzat nici o stricaciune si nu are motive sa ne retina banii, dar nu raspunde la telefon si nici acasa nu poate fi gasita, dansa lucreaza in suburbie si vine in Bucuresti maxim 2-3 zile si nici atunci nu sta decat noaptea. Am sunat-o, i-am scris mesaje, am vorbit si cu vecinii si nici un raspuns.
Partea trista e ca sunt de recuperat cel putin 150 de euro si sunt si astia bani pentru niste studente. Nu credeam ca daca avem si un contract in care e stipulat ca i-am platit garantia de 330 de euro si trebuie sa ne o restituie, dansa nu va proceda ca atare.Am incercat sa dam de agentul care a semnat contractul dar dansul nu raspunde nic la tel mobil nici la cel fix si nu stim daca politia ne poate ajuta.
Acum am plecat la alta proprietara care din nefericire a porcedat la fel.
Am stat la dumneaei 3 luni in care am realizat ca nu ne mai permitem sa platim chiria destul de scumpa si se ivise si o oportunitate de a sta la o chirie mai mica, astfel am decis sa plecam. Dansa insa, s-a suparat ca avea planuri mari cu banii nostri si nici ea nu doreste sa ne intoarca restul garantiei - care e 220 de euro. Deja de 2 luni incercam sa o convingem sa ni-i dea inapoi - i-am pastrat apartamentul in ordine si nu i-am stricat nimic, dar dansa pe motiv ca nu are chiriasi nu vrea sa ne restituie banii. Agentul care ne-a gasit-o pe doamna in cauza nic iasta nu vrea sa raspunda la telefonul mobil si nu e de gasit.
Va rugam mult sa ne ajutati cu un sfat - nu avem bani de avocat si nu stim daca ne permitem pur financiar sa le dam in judecata. E ok sa le amenintam cu politia? Sau sa venim cu politia la dumnealor acasa?oricum nu stim daca are efect, mai ales ca prima chiar nu e de gasit - cea de-a doua macar raspunde la telefon.
Astept raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:36, 8 Mai 2009
Singurul mod in cere va veti putea recupera banii este pe calea instantei. Cu Politia nu veti rezolva nimic.
Este important ce scrie in contract privitor la denuntarea contractului.
Incetarea locatiunii este posibila si prin denuntarea unilaterala(contract incheiat fara termen),cu respectarea unui preaviz,de asemenea, si prin reziliere.
Rezilierea este posibila in cazul neexecutarii ,imputabile ,a unei obligatii principale.
Am expus situatiile pe care le consider aplicabile in speta expusa.Depinde in ce mod au fost redactate contractele,in situatia in care ati fost de acord cu retinerea garantiei,in anumite conditii..
Si eu sunt de parere ca in instanta gasiti rezolvare,cata vreme nu este posibil pe cale amiabila.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
Verificati daca contractele sunt inregistrate la Administratia Financiara, daca nu sunt puteti folosi si acest lucru impotriva doamnelor punandu-le in vedere ca daca nu va restituie garantia vati apela pe langa Instanta si la Finante , printr-o sesizare de neinregistrare a contractului, sustragandu-se astfel platii impozitului pe chirie aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament aylyn87 aylyn87 Am inchiriat un apartament cu 3 camere pe 15 august 2011 lucrurile stabilite la inceput nu au coinicis (am avut masina de spalat cu 2 saptamani inainte ... (vezi toată discuția)
Nerestituirea garantiei la un contract de chirie si, in consecinta, neplata intretinerii si a utilitatilor de catre chirias Bogdan4D Bogdan4D La 1 august 2014 am incheiat un contract de chirie pe 1 an. Plata chiriei era de 150 euro pe luna. Tot atunci am achitat si garantia 150 de euro, lucru statuat ... (vezi toată discuția)
Incalcarea contractului de inchiere, garantie, facturi. a.vram.l a.vram.l Am reziliat un contract de inchiriere imobil -am anuntat verbal pe 22 decembrie ca vreau sa parasesc locuinta pe 31 ianuarie. La momentul acela, uitasem de ... (vezi toată discuția)