La data de 18.12.2013 HGEA a hotarit intrarea in dizolvare si lichidare a societatii potrivit Legii137/2002;OUG nr.88/1977;Hg 577/2002 si Legii 31/1990.
La data de 17.04.2014 a fost angajat lichidator judiciar.Pina la17.05.2014 societatea a fost condusa de Administrator unic care apoi a fost numit de lichidator Director general.In martie 2014 s-au facut notificari si inscrieri la masa credala.Lichidatorul nu a afisat inca tabelul creditorilor si valoarea creantelor.Societatea desfasoara aceeasi activitate,salariatii au CIM in care sunt prevazute salarii tarifare si alte drepturi prevazute in CCM .In luna iunie 2014 lichidatorul a anulat drepturi din CCM invocind Art.151 lit.b) din legea 62/2011.Nici pina in prezent nu este clar care a fost si este patrimoniul societatii.Care este perioada de dizolvare,care de lichidare,cind a incetat daca a incetat aplicabilitatea CCM,lichidatorul a procedat legal ,ce se intimla cu creantele,cum poate fi determinat sa respecte legea?
Urmariti Buletinul insolventelor sau Dosarul cauzei, acolo se publica/depun toate rapoartele intocmite de catre lichidator, inclusiv cu privire la tabelele de creanta sau patrimoniul firmei insolvente. Durata procedurii de insolventa poate fi de cateva luni, pana la cativa ani, in functie de complexitatea cauzei. Salariatii vor fi trecuti in tabelul de creante cu prioritate si vor fi platiti la fel, cu prioritate, dar in functie de banii existenti prin valorificarea patrimoniului firmei.
Dvs. la ce creante va referiti?
De unde ati tras copncluzia ca lichidatorul nu ar fi respectat legea?
In prezentarea dvs. este o contradictie, daca societatea este dizolvata nu mai poate desfasura activitate, nu mai are personalitate juridica decat pentru operatiunile lichidarii.
Daca desfasoara activitate sub controlul ADMINISTRATORULUI JUDICIAR ( nu lichidator) inseamna ca societatea este in procedura insolventei sub forma reorganizarii judiciare, deci nu este dizolvata.
In reorganizare se platesc creantele curente iar creantele anterioare intrarii in insolventa se platesc conform unui program de plata cuprins in planul de reorganizare aprobat de creditori.
Daca nu se respecta planul de reorganizare, abia atunci societatea poate intra in lichidare.
Luati legatura cu administratorul judiciar si aflati raspunsurile la toate nelamuririle dvs. De asemenea va puteti prezenta la toate termenele de judecata unde puteti afla stadiul procedurii si puteti primi rapoartele de activitate ale administratorului . Daca sunteti creditor, puteti merge la serviciul arhiva al Tribunalului si solicitati dosarul de insolventa pentru studiu.