avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... service telefon
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

service telefon

Buna ziua

Am si eu un telefon: Motorola V3 in garantie, predat in service.

1. data predarii: 13.03.2009
data primirii: (din pacate nu am facut o copie procesului verbal de predare-primire dar am fisa de reparatie cu numarul de comanda service )

2. data predarii: 07.04.2009
data primirii: 16.04.2009 (telefonul a fost testat in cadrul magazinului, impreuna cu directorul de magazin, s-au facut constatarea faptului ca defectiunea nu a fost rezolvata si lasat iar in service pentru a treia perioada)

3. data predarii: 16.04.2009
data primirii: nedefinita

Intrebarea catre consultantii site-ului Dvs. este:
Exista baza legala ca eu sa cer ca Germanos sa acopere cheltuielile de abonament pe perioada cand telefonul era in service? In tot acest timp nu mi s-a dat nici un telefon pentru a putea folosi serviciile operatorului mobil.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bogdan.voinea , utilizator 07:24, 25 Mai 2009
abonamentul de telefonie il platiti pt cartela sim, nu pentru aparatul in sine. existenta si utilizarea cartelei nu este strans legata de utilizarea aparatului in cauza. abonamentul trebuie sa il platiti, nu sunteti exonerat de aceasta obligatie pe durata predarii in service a telefonului.
pe de alta parte, daca reparatiile au durat mai mult si telefonul era cumparat de mai putin de 6 luni, va puteti adresa ANPC.
Ok, si Dvs aveti dreptate dar judecati aceasta situatie:

Cand am facut abonament pe 2 ani, am cumparat un pachet de servicii: abonament + aparat mobil care ma ajuta sa beneficiez de serviciile operatorului mobil. Daca unul din aceste 2 componente nu functioneaza in parametrii normali, atunci exista o problema.

Aparatul are 1 an si 6 luni de cand a fost cumparat, este inca in garantie. Perioada in care a stat in service depaseste 1 luna (conform OPC nu trebuie sa depaseasca 15 zile calendaristice)

Unde pot sa reclam la ANPC (reclamatie online nu se poate face, am dat un mail cu reclamatia si nu au vrut sa-mi dea numar de inregistrare)
exista o problema, intr-adevar. dar nimic nu va retine sa va schimbati oricand aparatul. nu este aceeasi situatie cu cartela sim, aferenta abonamentului, pe care trebuie sa o pastrati pe intreaga perioada contractuala.
exista o problema, intr-adevar. dar nimic nu va retine sa va schimbati oricand aparatul. nu este aceeasi situatie cu cartela sim, aferenta abonamentului, pe care trebuie sa o pastrati pe intreaga perioada contractuala.
Intr-adevar, nimeni nu ma retine sa imi schimb aparatul in cazul in care decid ca am nevoie de functii suplimentare (internet, mail) dar in acelasi timp ar trebui sa mi se permita sa beneficiez in continuare de serviciile operatorul pe toata durata garantiei aparatului.

in legatura cu depasirea celor 15 zile de service...unde altundeva pot reclama la ANPC?

Alte discuții în legătură

Promisiune verbala la un contract de telefonie mobila adi_ady adi_ady am incheiat cu o firma de telefonie mobila un contract verbal pentru 6 luni iar conditia mea a fost sa primesc o cartela micro-sim pentru telefonul ce il ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare act arakys arakys Buna ziua! Urmatoarea speta: Cumparat un telefon mobil dual sim, din magazin. La 2 saptamani, sim-ul 2 (cel extern) se defecteaza si predau cu pv, telefonul ... (vezi toată discuția)
Refuz garantie produs adina2890 adina2890 Buna ziua! Acum aproximativ 1 an am achizitionat un telefon de la un operator de telefonie mobila. In perioada garantiei aparatul s-a defectat (mufa de ... (vezi toată discuția)