Acum aproximativ 1 an am achizitionat un telefon de la un operator de telefonie mobila. In perioada garantiei aparatul s-a defectat (mufa de incarcare s-a ars datorita unui soc de curent).
Am trimis telefonul in garantie prin operatorul de telefonie mobila.
La scurt timp, service-ul autorizat, m-a contactat pentru a-mi cere acordul de a repara dispozitivul contra sumei de 1782 de lei, pe care mi i-au justificat argumentand ca telefonul trebuie sa iasa din service-ul lor dupa anumite standarde, iar acesta prezinta mai multe defecte, decat cel pentru care am solicitat service-ul prin garantie.
Am refuzat si mi-au trimis aparatul inapoi.
1. Atat timp cat produsul este in garantie si cauza defectarii nu a fost una voita de utilizator, este legat ceea ce au solicitat cei de la service?
2. In cazul in care abordarea lor nu a fost una corecta, institutia careia as putea sa ma adresez este ANPC?
Cand defectiunea este comunicata de catre cumparator inauntrul termenului de garantie, ca in cazul dvs., vanzatorul care a garantat pentru un anumit timp buna functionare a bunului vandut este obligat sa repare bunul pe cheltuiala sa.
In raspunsul vanzatorului se precizeaza faptul ca ar exista mai multe defectiuni decat cele invocate, fapt pentru care se solicita sa suportati costul reparatiilor. Pentru clarificarea acestui aspect, este recomandabil sa cereti si opinia altui service, autorizat sau agreat de catre vanzator, daca acest lucru nu afecteaza valabilitatea garantiei. Aceasta clarificare ar prezenta relevanta in a sti daca defectiunea s-a produs sau nu din pricina modului in care a fost folosit bunul, tinand seama de instructiunile scrise care care se comunica de catre vanzator.
Daca considerati ca raspunsul va incalca drepturile conferite de lege puteti depune la ANPC o reclamatie insotita de adresa dumneavoastra, raspunsul operatorului economic si celelalte documente probatorii necesare instrumentarii reclamatiei.
Garantie laptop
ramynela
Buna ziua.solicit a m-i se raspunde acestei cereri, pentru rezolvarea unei probleme aparute ulterior, legate de achizitionarea unui laptop in garantie model ... (vezi toată discuția)