avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament legea 112

Buna ziua,
As dori sa ma sfatuiti in urmatorul caz : am gasit un apartament pe care am vreausa il cumpar. Proprietarul mi-a zis ca are toate actele in regula insa in momentul in care am ajuns la notariat s-a dovedit faptul ca proprietarul mostenise apartamentul de la mama lui ( care a decedat )si ca apartamentul fusese cumparat prin legea 112. De la notariat i s-a comunicat vanzatorului ca trebuie sa aduca mai multe declaratii de la primarie si abia apoi se poate face un precontract. Intrebarea mea este : cat de riscant este pentru mine ca si cumparator sa achizitionez acest apartament , chiar daca vanzatorul aduce declaratiile cerute ? Ma pot trezi cu vechiul propritar sau urmasii acestuia sa ceara retrocedarea proprietatii ?
Cu multumiri,
Iuliana

Alte discuții în legătură

Consecinte legea 112 ContSters234338 ContSters234338 Buna ziua! Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema si,anume: parintii mei care sunt invarsta,vor sa cumpere o casa sa revina dupa multi ... (vezi toată discuția)
Prima casa: precontract trecut in cf elenadaniela elenadaniela Buna ziua Am si eu nevoie de ajutorul dvs.. Impreuna cu sotul meu am gasit un apartament pe care vrem sa-l achizitionam prin programul prima casa si sunt ... (vezi toată discuția)
Cumparare proprietate fara autorizatie demolare / constructie dcgdcgdcg dcgdcgdcg Doresc sa cumpar o proprietate (casa la curte) dar intimpin niste probleme. Actualul proprietar a cumparat in anul 2000 casa si terenul (sector 3). Tot in ... (vezi toată discuția)