avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consecinte legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consecinte legea 112

Buna ziua!
Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema si,anume: parintii mei care sunt invarsta,vor sa cumpere o casa sa revina dupa multi ani,iar in Bucuresti langa noi,copii.Parintii mei vor sa revina pt ca bolile...varstei isi spun cuvantul,trebuie sa le gasim o locuinta urgent in Bucuresti si fiindca nu dispun de multi bani si nu vor sa locuiasca cu nici unul dintre noi pt ca sunt obisnuiti de o viata singuri,la suma pe care o au nu gasim prea multe variante.Va rog f mult sa-mi spuneti ce riscuri se pot ivi daca gasim o casa cu legea 112.Se poate cumpara? Daca o cumpara,pe parcursul timpului,nu pot aparea probleme,gen evacuare?Am intalnit cateva cazuri,cu ani in urma,cand persoane au cumparat case care erau cu legea 112,si chiar daca au cumparat-o si au devenit proprietarii caselor...au f evacuati fara ca sa se tina cont ca au dat banii pt a le cumpara.De aceea va intreb pt ca ne este teama,ca daca parintilor le gasim cu legea 112 si o vor cumpara,sa nu fie,in timp,evacuati,asta ne-ar mai lipsi.Trebui sa recurgem si la varianta cu Legea 112 pt ca parintii nu au bani suficienti pt altceva,noi nu avem ca sa putem sa-i ajutam,iar ei trebuie urgent sa se mute din acea comuna pt ca bolile parintilor ii obliga sa se mute,aici,in Bucuresti unde sunt destule spitale,policlinici,in comuna unde locuiesc acum...nu exista asa ceva.Mii de multumiri si speranta ca o sa-mi raspundeti cat de curand!
Da, asa este, casele care "se cumpara pe legea 112" sunt de fapt case care au fost nationalizate sau confiscate de stat, de la proprietari care in vreamea comunismului au plecat definitiv din tara sub diferite forme (legal sau ilegal) sau de la proprietari care detineau mai multe imobile, stiut fiind ca in vremea comunismului legea permitea doar o singura proprietate.

La acest moment, ar trebui sa verificati imobilul ce doriti sa il "cumparati pe legea 112" , daca a fost sau nu revendicat de proprietari sau daca exista cumva procese pe rolul instantelor de judecata in legatura cu acel imobil.
Nu toate casele au aceleasi riscuri, nu este o solutie general valabila, trebuie sa mergeti cu actele ACELEI case la un jurist.
Buna seara!Va multumesc din tot sufletul pt acele raspunsuri primite de la Dvs.Va rog din tot sufletul sa ma mai ajutati intr-o problema si anume: parintii mei au gasit sa cumpere un apartament in Bucuresti.Acel proprietar care vinde apartamentul are datori f mari la intretinere de peste 8000ron. El vrea ca parintii mei sa faca un precontract sa-i dea un avans pt ca sa-si plateasca acele datorii.Parintii mei nu vor sa faca acest precontract pt ca in zilele noastre sunt o gramada de smecheri,acesta poate sa-si plateasca datoriile...apoi sa dispara in alta tara sau sa cheltuie banii cine stie pe ce.Va rog f mult sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmeze parintii mei pt ca sa nu cada in capcana acestui necunoscut (vanzator de apartament) sa piarda banii. Stiu ca trebuie sa aduca adeverinta de la administratia de locatari in care sa se specifice datoriile restante,daca este apartamentul scos la licitatie, ipotecat la banca,executare silita etc...
Offf trebuie sa ne ferim ca de foc pt ca sa nu cadem in plasa celor smecheri.Am cautat pt parinti de 3 luni case,apartamente dar f multe sunt cu fel de fel de probleme si fiindca parintii mei au banii limitati si ma doare sufletul sa mai ii piarda si pe acestia din cauza profitorilor.Pt parintii mei ar fi moarte curata,Asa ca va rod din suflet dati-mi un raspuns cat se poate de curand pt ca parintii vroiau sa inceapa actele de saptamana viitoare cu acest individ fff rau platnic la intretinere.Mii si mii de multumiri cu speranta ca o sa-mi raspundeti!
Precontractul il incheie la notariat, cu clauze.

Cu atatea probleme si mai ales pentru siguranta dvs., va sfatuiesc sa faceti toti pasii asistat de un avocat, care va verifica, pas cu pas, toate actele ce se vor incheia.
Va multumesc fff mult pt raspunsul primit de la Dvs.Va doresc mult bine!

Alte discuții în legătură

Cumparare casa conform legii 112 si alte complicatii ... badsector badsector Buna ziua, Am un caz foarte interesant in legatura cu o tranzactie imoboliara avand ca obiect o casa IGL conform legii 112, dar sa luam cazul de la ... (vezi toată discuția)
Casa in litigiu Hyzny Hyzny Buna ziua.Am facut un shimb de locuinta in anul 2000,adica am dat o garsoniera contra unei camere+anexe dintr-o vila.Locuinta respectiva(camera+anexe) fusese ... (vezi toată discuția)
Inselatorie la cumpararea unei case,profitandu-se dupa urma celor batrani David777 David777 Buna seara! Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu cateva sfaturi dupa ce o sa va spun pe scurt pe cat posibil. Va rog mult sa-mi spuneti daca o sa se mai ... (vezi toată discuția)