Buna seara! Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu cateva sfaturi dupa ce o sa va spun pe scurt pe cat posibil. Va rog mult sa-mi spuneti daca o sa se mai poata face ceva.Parintii mei au cumparat o casa la curte in orasul Chitila in 2015, "ajutati"de cumnatul meu, caruia nu-i pasa unde-i duce si in ce conditii vor sta. Parintii mei avand 85 ani,in 2015 si f bolnavi si creduli au f usor de inselat. Dupa ce cumnatul meu a facut toate demersurile la notar, ia adus pe parintii mei doar pt ca sa dea cei 30 000 Euro apoi sa semneze. S-a trecut in contract nu 30 000 Euro, ci doar 4000 lei, pacat ca f tarziu, parintii mei au observat toate acestea, nemai putand sa faca nimic. De la notar nu au primit nimic, nici certificat fiscal, nici cadasru+intabulare, nici ultimile chitante platite ale utilitatilor.
Fostul proprietar, un sarlatan ce s-a dovedit in timp, a avut mai multe case in sir, separate prin garduri. Pe rima casa-garsoniera, nu are niciun act, nu are s-o vanda, nici s-o inchirieze, dar a avut-o inchiriata, ce-a de a 2 a casa este cea cumparata de parintii mei.
Dupa semnarea actelor la notar, parintii mei au f dusi de cumnat la casa cumparata, formata din 2 camerute f mici, cu toate ca in acte figura ca fiind de cu un spatiu mare.Cele 2 camerute pline de mucegai si mascate (zugravite) in momentul respectiv inainte cu o zi de a fi cumparate. Bucatarie nu exista. Baia exista in incinta casei dar in acte figureaza, nu in actele casei, ci in actele garsonierei, gard in gard, care apartine vechiului proprietar. Exista pe baie doar un act de promisiune pana in 2025.
Acest proprietar ia pacalit si cu lumina, spunandu-le ca este in regula. Nu era in regula pt ca lumina figura pe numele unui vecin.Acest vecin primea lunar, de la parintii mei, banii pe lumina, cerandu-le destui bani fata de consumul putin, ne aratandu-le niciodata facturile. Anul trecut, acest vecin incepuse sa-i ameninte ca o sa le taie lumina, daca nu-si pun stalp la poarta pt a fi pe contract separat. Parintii mei au dat 6000 RON pt montarea stalpului si contract lumina separat. Tot in primavara parintii mei s-au dus la notar care le-a facut actele la cumpararea casei in 2015, sa-i spuna ca trebuie sa le faca cadastru, iar tatal meu pe unul din acte a vazut ca nu e semnatura lui si i-a spus notarei ce este cu acea semnatura ca nu este a lui, iar notara f iritata ia spus ca nu conteaza ca nu e semnatura tatalui meu.
Dupa cum bine stim cu toti, asta se numeste fals in acte publice.
Mentionez ca toata lumea a profitat de faptul ca parintii mei au o varsta f inaintata si sunt f creduli. Chiar daca au o varsta inaintata sunt lucizi si au o memorie de invidiat si cu toate acestea credulitatea lor in oameni ia distrus sufleteste si financiar.
Rugamintea mea este daca se mai poate face ceva si ce anume pt ca sa "plateasca" acel sarlatan de fost proprietar si notara care sunt mana in mana, iar alta rugaminte, daca exista avocati care se pot deplasa la domiciliu pt ca tatal meu vrea sa il angajeze pt deschiderea unui proces. Ce sanse sunt?
Mii de multumiri si astept raspunsul Dumneavoastra!