Buna ziua! vreau sa va supun atentiei cazul meu si sa va cer un sfat: parintii mei locuiesc la casa(mama intre timp a decedat, a mai rams doar tata), casa care are 109 m si restul pana la 500 m -teren; noi avem doar 33 m, fara a socoti baia si bucataria construite de noi, care nu au fost trecute in acte, pe motiv ca nu am fost acasa sa masoare cand s-a facut cadastrul. Eu si sotul si cei doi copii locuim in doua camere ale casei, ne-am facut baie si buc separat, o mica marchiza cu intrare separata. Fratele meu locuieste la bloc, insa, acum 7 ani parintii i-au facut v-c pt casa, cu suma de 200.000 , in care mandatarul specifica ca i-a primit inaintea autentificarii actului. Apoi el le-a donat parintilor uzufructul. Acum casa valoreaza cam 80.000 de E(cred), e din chirpic, insa, problema e ca eu am cam 1/3 din casa, iar fratele imi spune ca, dupa moartea parintilor, voi ramane cu 1/3 din casa, intrucat suntem 2 copii, iar pt 2 copii, fiecaruia i-ar reveni1/3, iar restul poate face parintele ce vrea cu el cat traieste. El motiveaza ca, ( pe langa casa, parintii mai au un teren intravilan care valoreaza circa 50-60.000 de E. ) daca din sfertul casei si din jumatatea terenului intravilan nu-mi revin cei 1/3, imi va da mai mult de la teren, insa, din casa nu are cum sa-mi dea in plus, sunt racordate ambele la gaze separat cu un contract de comodat, camerele care raman fratelui sunt tot doua, numai ca el are un hol f mare si are in plus o bucatarie de vara si o camara. Eu ii solicit sa imi dea acea bucatarie mie, care este alipita casei, insa el refuza. Am vreo sansa sa contest actul de donatie? stiu ca orice act poate fi atacabil, insa, exista vreo sansa reala sa am mai mult?adica sa am jumatate din casa si jumatate din teren.