Locuiesc cu bunicul fiind singur bunica a decedat in urma cu doi ani iar mama noastra unica fiica a bunicului fiind adoptata.bunicul vrand sa faca acte mie si fratelui meu dar mama noastra nefiind de acord.Dorinta bunicului este urmatoarea;Avem 6000mp si doua imobile o casa de caramida si una de chirpici urmand ca mie sa imi lase casa de caramida si jumatate din teren si fratelui casa de chirpici si jumatate din teren dar mama noastra nefiind deacord.Ce ma sfatuiti sa fac?.Va multumesc
Chiar daca este adoptata are aceleasi drepturi ca orice copil matural.
Mama dvs unde locuieste, are o locuinta cu sotul ei sau locuieste cu tatal adoptiv?
Bunicul poate trece imobilele pe numele nepotilor fara acordul fiicei prin contract de donatie sau de v/c. Nu este obligat sa lase mostenire ceva copiilor. Bunicul mai are alti copii si alte proprietati sau cele pe care le-ati mentionat sunt singurele? In cazul donatiei mama poate ataca in instanta contractele daca i-a fost incalcata rezerva succesorala dar nu vad de ce o mama sa faca asa ceva. Mama mai are copii din alta casatorie? Nu are unde locui?
daca bunicul va face acte de vanzare si nu platiti in realitate pretul (ceea ce banuiesc ca se va intampla), atunci contractele pot fi dovedite ca fiind donatii mascate; mama le poate ataca, pe acest considerent, dupa decesul bunicului, in limita rezervei sale succesorale (adica o cota parte din bunurile bunicului ce oricum i se cuvine, in cazul in care bunicul face liberalitati in timpul vietii, cum ar fi donatia); nu cunosc motivul pentru care ar face-o, insa o poate face; bunicul sa va faca vanzari cu uzufruct viager ... asa zic eu ... mai consultati-va si cu altii