avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRIMA CASA: Precontract trecut in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRIMA CASA: Precontract trecut in CF

Buna ziua
Am si eu nevoie de ajutorul dvs..
Impreuna cu sotul meu am gasit un apartament pe care vrem sa-l achizitionam prin programul prima casa si sunt ceva probleme la acte de accea am nevoie de parerea dvs. Propietara apartamentului e plecata in America, si va imputernici pe sora acesteia sa il vanda, nu asta ar fi o problema, problema este ca acum 2 ani mama propietarei care acum e decedata (acum fiica acesteia la dobandit prin mostenire si donatie de la aceasta) a dorit sa-l vanda la vecina de mai sus si s-a facut un precontract care e trecut in CF. Vanzarea nu a mai avut loc, antecontractul e expirat din 2009, agentia care reprezinta vanzatorul a zis k azi vor venii cei 2 soti care au vrut sa-l cumpere akum 2 ani si vor da declaratii la notar k totul este in ordine si k nu au nici o treaba cu apartamentul, apoi vom face noi precontractul si dupa aceea se va emite un nou cf cu precontractul nostru atasat. Cel mai bine ar fi fost ca dupa declaratiile vecinilor sa se emita un cf curat, apoi sa semnam noi un precontract si apoi din nou sa se emita un nou cf cu precontractul nostru, dar agentia care reprezinta vanzatorul spune ca nu mai este timp pana vineri( noi pana in data de 15 febr treb sa avem precontractul semnat ) sa scoatem de 2 ori cf-ul. De ACEEA CER SI PAREREA DVS, NU VREAU SA AM SURPRIZE DUPA ACEEA. VA MULTUMESC. ASTEPT OPINIA DVS.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 13:25, 15 Octombrie 2010
buna ziua!
cel mai indicat este sa faceti o conventie de rezolutiune a antecontractului de vanzare cumparare, iar aceasta conventie sa o duceti la CF si in baza ei sa se radieze notarea.
Deci indicat ar fi doar dupa ce se face radierea si se scote un cf nou sa semnam precontractul?
Bineinteles! De altfel este singura varianta fiindca altfel cei de la banca nu va vor primi dosarul decat dupa ce extrasul de carte funciara va aparea curat , adica fara acel antecontract notat!
B-)
Ca si cumparator inscrierea precontractului in cartea funciara se face doar la cerere ?
Uneori notarul sugereaza sa nu se inscrie intrucat dureaza timp inscrierea apoi radierea si obtinerea extrasului de CF ?

Totusi fara inscriere in CF vanzatoarul poate face vanzarea in regim de urgenta la un alt notar si nimeni nu stie de acest precontract .

Cum considerati ca ar trebui procedat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare Iael Iael Care este modul cel mai sigur de a incheia un antecontract , fara teama ca se poate pierde avansul in eventualitatea ca vanzatorul ar mai fi putut incasa avans ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)