Sotul meu are de platit pensie alimentara pentru un copil rezultat dintr o relatie de cincubinaj.
In urma procesului de stabilire al paternitatii si pensie alimentara,i s.a impus sa plateasca o pensie alimentara in val.de 25%din venit. Aceasta suma i.a fost platita de catre angajator timp de 2ani de zile insa acum a ramas fara loc de munca.
Cum procedam in aceasta situatie? Platim noi, 25%din salariu min.pe economie sau trebuie apelat la instanta pentru aducerea la cunostinta a noii situatii.
Daca salariul pe care l-a avut la momentul stabilirii pensiei a fost mai mare decat salariul minim pe economie, va solicita in instanta micsorarea pensiei calculata la 1/3 (25%) din salariul minim pe economie, deoarece in prezent nu mai are aceleasi venituri.
Altfel, daca salariul de angajare de atunci a fost egal cu salariul minim la momentul procesului, nu mai aveti ce reducere sa solicitati, fiindca tot la salariul minim se va raporta orice calcul.
Va face cerere de reducere a pensiei, iar la dosar va depune si certificatul de nastere al celuilat copil.
Astfel, conform art. 529 alin. (2) cod civil, va plati jumatate din 1/3 din salariul minim pe economie.
Pensia alimentara
razvan993
buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)