In perioada de preaviz de la 15 la 20 zile lucratoare , conform legii 53/2003 ...obligatia salariatului ce se afla in perioada de preaviz stiu ca este de a lucra 4 ore pe zi, restul de 4 ore fiind considerate ca timp pe care persoana aflata in preaviz sa se poata ocupa pentru cautarea unui nou loc de munca. Intrebare: angajatorul in aceasta perioada de preaviz a salariatului, cum ponteaza si cum plateste salariatul, 8 ore pe fiecare zi lucratoare sau 4 ore ? multumesc
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele. Prin urmare, timpul de munca in perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m. .. reducerea timpului de munca este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.
Cel aflat in preaviz ,are obligatia sa presteze munca , minim 4 ore pe zi ? restul de ore fiind considerate necesare cautarii unul nou loc de munca......
in CM scrie clar 8 ore, dar, cel aflat in preaviz dupa cate stiu cel aflat in preaviz are obligatia sa presteze munca zilnic minim 4 ore.......
Am scris asa ceva. pentru ca asa ne a fost comunicat de catre compartimentul resurse umane al societatii....deci ce sa inteleg, exista sau nu exista in codul muncii ? sau cate societati , atatea legi si interpretari ale legilor si prevederilor ?sau fiecare face cum il duce capul?ca nu mai inteleg nimic
Preaviz
Ma numesc Manea Adrian și lucrez la compania CGS de aproximativ 3 luni și aș vrea să știu cum se procedează cu acel preaviz,deoarece mi se spune că mi ... (vezi toată discuția)