Pe data de 1 iulie imi va expira contractul de munca incheiat pe perioada determinata. Pentru a aplica pt un ajutor de somaj conform legii trebuie sa indeplinesc cumulativ urmatoarele aspecte:
Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, dacã au avut ultimul loc de muncã ori au realizat venituri în acea localitate.
In cazul in care detin un PFA cu un venit lunar impozabil in valoare de 800Ron, ma pot incadra pt a obtine ajutor de somaj. Care este valoare indicatorului social de referinta? Fata de ISR raportez venitul brut sau net ?
Ajutor somaj i.i.
Lumena
buna ziua,
Am o intreprinde individuala si veniturile mele sunt la limita, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj deoarece am inteles ca PFA ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj
anca.d
Buna ziua!
Spuneti-mi va rog, daca un angajat primeste preaviz de la societatea unde are functia de baza, si mai are un part time la o alta firma cu un ... (vezi toată discuția)