avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somer care deschide o intreprindere individuala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somer care deschide o intreprindere individuala

Buna ziua.
Un salariat care a fost dat in somaj,mai poate beneficia de indemnizatie daca isi deschide o intreprindere individuala si realizeaza venituri lunare sub 500lei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:04, 16 Octombrie 2014
In aceste conditii, se poate cumula indemnizatia de somaj cu veniturile din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare (in speta, intreprinderi individuale).

ISR = indicatorului social de referinţă, în vigoare, care are o valoare actuala de 500 lei.
Este vorba de venitul net de 500lei,da?
Daca nu se precizeaza ce fel de venit este atunci este vorba de venitul brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj Draghia Draghia Buna ziua, Pe data de 1 iulie imi va expira contractul de munca incheiat pe perioada determinata. Pentru a aplica pt un ajutor de somaj conform legii ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj i.i. Lumena Lumena buna ziua, Am o intreprinde individuala si veniturile mele sunt la limita, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj deoarece am inteles ca PFA ... (vezi toată discuția)
Pfa merge cu somaj? s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua. Sunt un proaspat somer pt tara mea, dar ..... ma tratez....sau, ma rog, incerc. As dori sa stiu daca imi pot deschide un PFA fara sa pierd ... (vezi toată discuția)