avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Judecata la CEDO indisponibilieaza bunul obiect al ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Judecata la CEDO indisponibilieaza bunul obiect al cererii nationale?

Sunt noua pe forum, nu va suparati pe mine daca am scapari
Dupa circa 7 ani am reusit sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila in Romania, avand drept cauza o casa parinteasca ramasa in urma decesului parintelui.Cand am fost la executor mi-a spus :doamna va iau banii degeaba .Asa ca nu am mai platit si executorul.Au fost epuizate inclusiv caile extraordinare de atac.
Dupa cateva luni (mai putin de 6) am fost anuntata printr-o recomandare de catre cealalta parte cu care m-am judecat printr-o scrisoare venita recomandata ca s-a inaintat actiune la CEDO, si ca nu am voie sa vand casa.Era un cupon cu stampila CEDO,Strasburg portocaliu, insa nu era atasata cererea lui.
Prima intrebare ar fi :Cum pot afla daca cererea a fost acceptata, si mai ales de unde pot afla rezultatul?Se trimite tuturor partilor ceva?
Iar a doua intrebare:Am voie sa vand casa?
Unde pot afla?:help:
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.Pupici tuturor
Cel mai recent răspuns: Bravos , utilizator 13:09, 9 August 2009
Buna seara.
Am observat ca dv. ati avea asa numite probleme cu un imobil, care l-ati castigat in instanta prin hotarara difinitiva in Romania. Mi se para ciudat totusi ca persoana respectiva a inaintat la CEDO. Nu stiam ca ei se complica cu astfel de cazuri. Acolo procedura e destul de complexa mai ales pentru a ajunge sa te judeti la Stransburg, unul din ele este ca trebuie sa demonstrezi expres ca ati epuizat toate mijloacele de "judecata" in Romania. Chiar daca sunati la Curtea Europeana ei in nici un caz nu vor dezvalui nimic din dosar. Am mai luat la cunostinta despre procedurile de la ei dar cand aud ca cineva se duce la CEDO ma ia cu fiori, deoarece multi nu stiu ce inseamna....
Presupun ca acea persoana are o situatie finantiara foarte buna si presupun ca a fost personal sa o depuna. In tot cazul va pierde multi bani si timp pe drum... si la urma urmei nu se va judeca cu dv. ci cu statul Roman (statul Roman se da in judecata).
Mia unul nu imi vine sa cred ca cazul va fi acceptat de catre judecatorii de acolo...
Numai bine!
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
ContSters87581, utilizator
Nu prea conteaza daca acea persoana va obtine sau nu castig de cauza la CEDO.
Procedura la CEDO ar dura cam 7 ani...
Pana atunci poate vinde imobilul sau sa il foloseasca sub nume de proprietar asa cum vrea.

avocat Claudiu Lascoschi
Raman uimita ca intr-un timp atat de scurt am primit asa multe raspunsuri. Multumesc tuturor, sunteti minunati!M-ati mai linistit !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)
Proces la cedo -actiune in limba romana mezzo 61 mezzo 61 Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la ... (vezi toată discuția)
Arestare nelegala, despagubiri LARISA PINTEA LARISA PINTEA as vrea sa va cer pararea in urmatoarea problema: pt o arestare nelegala, este obligatorie parcurgerea procedurii prevazuta de art. 504 c. pr. pen., inainte ... (vezi toată discuția)