avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, testament

BUNA ZIUA ! In urma cu un an a decedat unchiul sotiei mele si care doi ani de zile a trait ajutat de un aparat pt respirat el avand afectiuni pulmonare. Mai are doua surori si mama sotiei mele decedata si ea dar la o luna dupa ce a decedat apartamentul si toate bunurile au ramas la menajera care l-ar fi ingrijit.Aceasta a spus ca avea testament de la el si acuma nu mai raspunde la tf a trecut apartamentul pe copilu ei.Mentionez ca acel testament daca a existat poate s-a facut sub presiune ca daca nu semneaza i-i scoate tubul si nu mai poate respira de altfel cine stie ce s-a intamplat cand a decedat.Apoi in nenumaratele discutii purtate intre mine si unchiul sotiei la tf acesta spunea ca el o plateste pe respectiva si ca mare parte din avere o v-a lasa copiilor sotiei mele.Eu locuesc la 500 km distanta de casa unchiului decedat.Ce pot sa fac in acest caz pentru a se afla adevarul eu fiind sigur ca nu asta a fost dorinta unchiului.O sora a unchiului decedat a solicitat menajerei testamentul lasat de unchiul si aceasta a refuzat sa-l prezinte.fapt ce starneste numeroase intrebari.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornis , utilizator 18:59, 27 Iunie 2014
Ce varsta avea unchiul la data scrierii testamentului..

Povestiti mai multe de testament, a fost facut la notar ? olograf ?
cornis a scris:

Mai are doua surori si mama sotiei mele decedata si ea dar la o luna dupa ce a decedat apartamentul si toate bunurile au ramas la menajera care l-ar fi ingrijit. Aceasta a spus ca avea testament de la el si acuma nu mai raspunde la tf a trecut apartamentul pe copilu ei.


Mama soţiei este moştenitor rezervatar. A fost citată la dezbaterea succesiunii?

Apoi, a existat o dezbatere succesorală? Cred că da, altfel beneficiara pretinsului testament nu putea trece apartamentul pe numele fiului ei.

Ar fi nevoie de mult mai multe elemente concrete pentru a primi un sfat cu privire la natura unei cereri în instanţă.
Daca are doar surori, nu a avut sotie/ copii, nu are mostenitori rezervatari si a putut testa in favoarea cui a dorit, a preferat sa ii lase celei care l-a ingrijit. Nu puteti sti de la 500 de km distanta ce s-a petrecut acolo.
Puteti merge ( sotia dvs) , si surorile lui inca in viata, la notar pe raza ultimului domiciliu al unchiului si vedeti daca s-a dezbatut succesiunea dupa unchi, cine , cum.
Mai departe va puteti adresa instantei pt anularea certificatului de mostenitor al menajerei, daca dvs credeti ca aveti motive.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Unchil sotiei avea 77 ani la data decesului iar testamentul a fost facut cu 6 luni inaintea decesului .Nimeni nu a vazut testamentul si nu se stie unde a fost facut din cate se pare a adus pe cineva acasa menajera si l-a intocmit.Alte detalii nu a dat nici nu raspunde la tf cand a sunat-o o sora de-a defunctului a si amenintat ca o da in judecata.Nu a fost chemat nimeni la succesiune ,unchiul sotiei a fost casatorit dar divortat in urma cu 12 ani si nu a avut copii iar menajera a intrat in viata lui dar el sustinea ca o platea pt serviciile prestate.Ce se poate face in acest sens.
Nu s-a dezbatut nici o succesiune el a decedat anul trecut in iunie si imediat dupa o luna menajera sustinea ca a fost facut testament in favoarea ei si totul e legal ,refuzand sa dea alte detalii ,ea fiind se pare ajutata si de o verisoara de-a lui nevasta-mea la randul ei nepoata de-a lu unchiu.

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie pe baza de testament dorinantik dorinantik Cum pot intra in posesie pe baza de testament ? Unchiul decedat mi-a facut un testament la notar,nu are copii dar are nepoti si o sora in viata.Pot merge sa ... (vezi toată discuția)