avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copie dupa dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Copie dupa dosar penal

Buna ziua
Sunt prins intr-un proces penal care se afla la procurature.
Cum pot optine copii din dosar?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel DBX , utilizator 09:30, 25 Ianuarie 2024
Nu puteti obtine copii, dosarul fiind in cercetare penala nefinalizata.
Avocatul impreuna cu dvs. are acces la documente din dosar, in masura in care procurorul de caz considera util acest lucru.
Multumesc

Dar avocatul poate optine copii?
În cursul urmăririi penale, procurorul poate restricţiona motivat consultarea dosarului, dacă prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale. După punerea în mişcare a acţiunii penale, restricţionarea se poate dispune pentru cel mult 10 zile.
Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informaţii din dosar, precum şi de a obţine fotocopii.
Forrmulati o cerere si veti obtine copiile din dosar.
dosarul este din 2013

Alte discuții în legătură

Pot sa ma duc personal la parchet sa vizionez un dosar clasat in care sunt reclamant? eusaisapte eusaisapte Pot sa ma duc personal la parchet sa vizionez un dosar clasat in care sunt reclamant? Deasemenea, pot sa fac copii dupa actele din acest dosar? (vezi toată discuția)
Xerocopii dosar penal in up. e posibil? Juilk Juilk Pot cere copiii dupa un dosar penal aflat in faza de UP? Eu fiind parte vatamata? sau am doar dreptul de-a studia dosarul? (vezi toată discuția)
Ordonantade clasare data de parchet. unde fac contestatie? carui for superior ? cornaca cornaca Buna seara , indrasnesc a face o intrebare privind: ORDONANTA DE CLASARE . A reclamat pe un fermier pentru Tulburare de Posesie care imi ocupa un teren pe ... (vezi toată discuția)