Buna ziua,
Am terminat o institutie de invatamant superior avand un contract de scolarizare semnat la inceput prin care trebuia sa lucrez 8 ani la institutia cu care am semnat contractul.Dupa terminarea studiilor m-am angajat la ei dar ma nemultumeste salariul, am primit o oferta de seviciu in alta tara din UE in conditii muuuult mai avantajoase. Vreau sa-mi depun demisia si sa plec.Ce mi se poate intampla,in tara nu detin nimic in proprietate.Dupa cat timp se prescrie datoria pe care probabil mi-o vor calculasi in cazul executarii silite se aplica si in alta tara?
Cu alte cuvinte cam cati ani ar trebui sa stau in stainatate ca sa se prescrie datoria contractului de scolarizare?
Nu este neaparat vorba ca detii ceva sau nu, in tara sau in strainatate. Este vorba despre TOATE conturile tale bancare, care vor fi poprite pana la stingerea datoriei. Mai exact, ele vor fi blocate si ti se va retine o treime din toate veniturile de pe ele. E foarte complicat, mai ales daca ai si rate etc. Mult succes insa, eu zic ca merita efortul !!
Nimeni nu va poate spune exact in cat timp se poate infiinta poprirea.
Executarea silita se va face pe toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatatea dvs, atat in tara cat si in strainatate.