avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract scolarizare-demisie inaintea perioadei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract scolarizare-demisie inaintea perioadei contractuale

Buna ziua,
Am terminat o institutie de invatamant superior avand un contract de scolarizare semnat la inceput prin care trebuia sa lucrez 8 ani la institutia cu care am semnat contractul.Dupa terminarea studiilor m-am angajat la ei dar ma nemultumeste salariul, am primit o oferta de seviciu in alta tara din UE in conditii muuuult mai avantajoase. Vreau sa-mi depun demisia si sa plec.Ce mi se poate intampla,in tara nu detin nimic in proprietate.Dupa cat timp se prescrie datoria pe care probabil mi-o vor calculasi in cazul executarii silite se aplica si in alta tara?
Cu alte cuvinte cam cati ani ar trebui sa stau in stainatate ca sa se prescrie datoria contractului de scolarizare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 14 Iunie 2014
Executarea silita se poate face si pe veniturle obtinute in alta tara.

Potrivit legii, dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este neaparat vorba ca detii ceva sau nu, in tara sau in strainatate. Este vorba despre TOATE conturile tale bancare, care vor fi poprite pana la stingerea datoriei. Mai exact, ele vor fi blocate si ti se va retine o treime din toate veniturile de pe ele. E foarte complicat, mai ales daca ai si rate etc. Mult succes insa, eu zic ca merita efortul !!
Se poate face poprire si pe conturile deschise in tara respectiva?Si cam in cat timp?
Nimeni nu va poate spune exact in cat timp se poate infiinta poprirea.
Executarea silita se va face pe toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatatea dvs, atat in tara cat si in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar ContSters153644 ContSters153644 In cazul in care societatea are datorie la o banca si SC are conturile poprite , se poate pune o suma de bani in acel cont mai mica decat datoria totala catre ... (vezi toată discuția)
Prescriptie, executare silita, cheltuieli de scolarizare anonimous1234 anonimous1234 Buna ziua, As avea o intrebare referitor la perioada de prescriptie a unei executari silite. Mi-am depus demisia din armata in 2014 si am plecat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana fizica, lamuriri dorgonirghi dorgonirghi Buna ziua, stimati colegi de forum. As vrea sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta problemei urmatoare: De cateva zile am primit in posta o ... (vezi toată discuția)