avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita persoana fizica, lamuriri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita persoana fizica, lamuriri

Buna ziua, stimati colegi de forum. As vrea sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta problemei urmatoare:
De cateva zile am primit in posta o insiintare de executare silita pentru un credit de nevoi personale, nerestituit integral.
1) As dori sa stiu daca, avand in vedere executarea silita pe numele meu, mai pot infiinta un srl? (din cate am vazut in lista de documente necesare infiintarii unui srl, as avea nevoie si de certificatul fiscal).
2) Imi vor fi poprite conturile doar din tara? sau exista vreo posibilitate sa am probleme si cu cele din strainatate?
3) Am vorbit cu cineva si imi zicea ca in aproximativ 3 ani aceste datorii se prescriu, si voi fi din nou la 0 cu tot; fara datorii, fara popriri etc. Vroiam sa va intreb cat de mari sunt sansele sa se prescrie aceste datorii? Exista posibilitatea de a nu se prescrie? Sau depinde de la caz la caz?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 11:53, 6 Septembrie 2015
Salut.
1. Puteți înființa o firmă.
2. Depinde de imaginația creditorului și sau a executorului judecătoresc, cu referire la conturile bancare din străinătate.
3. Orice notificare prin executor judecătoresc întrerupe termenul de prescripție cu consecința curgerii unui nou termen de 3 ani.
~ Conținut șters la cerere ~
Fără supărare, nu înseamnă că un cetățean român ce nu are bunuri pe teritoriul României nu poate fi executat în măsura în care are bani sau alte bunuri pe teritoriul altui stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)