avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Am luat un imprumut de la o banca iar dupa ceva timp nu am reusit sa mai platesc rata lunara.Acum mi-a venit o adresa de infiintare a popririi.Asta inseamna ca imi vor lua tot salariul de pe card sau numai o treime din el?
Cel mai recent răspuns: cristian16ian , utilizator 21:41, 13 Iunie 2014
Teoretic ar trebui 1/3 din venituri.
Dacă executorul vă ia mai mult de 1/3 din venitul salarial, faceţi contestaţie la executare.

Presupun că poprirea s-a instituit asupra contului bancar, cont în care pot intra orice alte sume, nu doar cele primite cu titlu de salariu. Înştiinţaţi banca cu privire la provenienţa sumelor intrate în cont şi puneţi-i în vedere că nu poate opri, la cererea executorului, mai mult de 1/3 din salariu. Eventual, solicitaţi executorului să instituie poprirea pe venitul salarial direct la angajator.
Multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea reprezinta 1/3 din salariu? klein andreea klein andreea mi se pare ciudat.deoarece pentru o restanta de 20 euro pt.care nu am fost instiintata, desi am virat in contul respectiv o suma mult mai mare in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)