avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Masini pompieri
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Masini pompieri

Buna seara! Stiti cumva daca exista vreun act normativ in legislatia romaneasca (si care este acela) prin care se reglementeaza detaliile recuzitei I.S.U. (mai precis, culoarea rosie a masinilor de pompieri). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lacrami0ara , utilizator 09:41, 16 Iulie 2014
Culoarea rosie este considerata la nivel mondial drept culoare pentru semanlizare pericol, atentie marita, interzicere, etc. A fost adoptata pentru toate mijloacele de stingere PSI, inclusiv pentru masinile de pompieri.
Ordin MI nr.88/ 2001 va poate ajuta. Gasiti aici: [ link extern ]
Am studiat materialele propuse si ma asteptam sa gasesc negru pe alb :) informatia pe care dv. ati oferit-o la inceputul mesajului. E posibil sa fie vreun act normativ in legislatia romaneasca de ratificare al unuia international care sa specifice clar culoarea masinilor de pompieri? Multumesc.
Dupa cunostintele mele, nu veti gasi asa ceva. Nu este reglementat negru pe alb asa cum solicitati dvs., atata timp cat sunt considerate culori conventionale.
Da, mi s-a mai zis. Voiam sa stiu si punctul dv. de vedere. Multumesc.
Lacrami0ara a scris:

Buna seara! Stiti cumva daca exista vreun act normativ in legislatia romaneasca (si care este acela) prin care se reglementeaza detaliile recuzitei I.S.U. (mai precis, culoarea rosie a masinilor de pompieri). Multumesc anticipat.


1. Ce importanta ar avea pentru dvs. daca ati gasi un astfel de act normativ (international sau local) care sa precizeze culoarea masinii de pompieri?

2. Fiind vorba de o conventie acceptata de toate statele nu vad de ce ar trebui si un act normativ care sa reglementeze asa ceva.

3. Vreti sa propueti schimbarea culorii masinii de pompieri? Cred ca nu aveti nici o sansa, decat daca ati avea un motiv care sa convinga toate statele ca aveti dreptate.

Alte discuții în legătură

Culori stas gi-jane2 gi-jane2 Buna seara, exista norme care sa oblige sa vopsesti cu vopsea gri, usa liftului ? Pot sa vopsesc teava de gaz care traverseaza palierul, cu alb ? (vezi toată discuția)
Modificare culoare tocarie anissia anissia am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)