avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Masini pompieri
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Masini pompieri

Buna seara! Stiti cumva daca exista vreun act normativ in legislatia romaneasca (si care este acela) prin care se reglementeaza detaliile recuzitei I.S.U. (mai precis, culoarea rosie a masinilor de pompieri). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lacrami0ara , utilizator 09:41, 16 Iulie 2014
Sunt masini de pompieri mai vechi aflate in dotarea unor institutii care au alta culoare decat cea rosie, gri de exemplu, asa au fost fabricate. Pentru a o aduce la firescul zilelor noastre este nevoie de o baza legala care sa justifice schimbarea culorii..., conventia se pare ca nu este suficienta :) Prevederea legala ar justifica investitia și modificarea cartii de identitate a vehicolului.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Lacrami0ara, utilizator
Dupa stiinta mea, genul de masini de care vorbiti (oferite in "dar" de diverse primarii, de prin lume, dupa revolutie, unor primarii din tara noastra, vechii proprietari scotandu-le din uz, dar nedorind sa le dea la fier vechi) sunt vopsite in gri (cca. 75 % din suprafata) si in rosu (restul suprafetei). Culoarea de avertizare - rosie, este mentinuta astfel. Mecanicul auto roman fiind priceput, de felul sau, este posibil sa fi reusit sa puna pe drum o astfel de masina, care sa si poata ajunge singura la un eventual incendiu.
Daca asa este din constructie si sunt mentiuni in acest sens in cartea tehnica a echipamentul tehnic respectiv, masina trece de revizia tehnica obligatorie, nu vad care ar putea fi motivul sa-i schimbati culoarea. Vopsiti-o in aceeasi culoare, daca chiar trebuie vopsita. Starea ei tehnica poate fi insa o problema, pentru a putea fi utilizata la incendiu, intr-un caz real, in niciun caz culoarea vopselei.
Daca vreun inspector PSI-SU va cere printr-un document scris, sa revopsiti masina de pompieri in culoarea rosie, va trebui sa mentioneze in respectivul document actul legislativ care mentioneaza acest lucru, respectiv culoare rosie obligatorie.
Multumesc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culori stas gi-jane2 gi-jane2 Buna seara, exista norme care sa oblige sa vopsesti cu vopsea gri, usa liftului ? Pot sa vopsesc teava de gaz care traverseaza palierul, cu alb ? (vezi toată discuția)
Modificare culoare tocarie anissia anissia am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)