avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... culori stas
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

culori stas

Buna seara, exista norme care sa oblige sa vopsesti cu vopsea gri, usa liftului ?
Pot sa vopsesc teava de gaz care traverseaza palierul, cu alb ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:51, 30 Mai 2017
usa liftului se poate vopsi in orice culoare
teava de gaz se vopseste numai in galben (culoare standardizata) pentru a se deosebi de alte tevi daca sunt montate in ''plasa''(mai multe tevi trec prin acelas loc)
Nu exista dispozitii exprese care sa prevada culorile utilizate in imobilele de locuit in comun
Nu trebuie omis aspectul ca liftul reprezinta parte comuna ,iar dispozitia in vigoare-vezi Beatrice disp L nr 230/2007
Art. 11

(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Teava de gaze pozata pe partea comuna din condominiu-obligatoriu se vopseste numai cu vopsea galbena
In apartament teava de gaze se poate vopsi orice culoare
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

e, n-am obtinut.. acordul fiului administratorei mai exact.. asa ca o sa o revopsim gri :(
Multumesc amandurora !
Dar care este legatura intre culoarea partii comune si fiul administratoarei,la voi in asociatie rudele angajatilor hotarasc culorile ?
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Vis-a-vis de culoarea usilor liftului ,exista normative speciale care prevad concret culorile care se pot utiliza
Normativele alea ma interesau.
Ruda răspunde de lift, e angajatul firmei.

Alte discuții în legătură

Tevi vopsite in galben (iscir?) irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa aflu daca este mentionat in vreo lege ca, culoarea galbena la tevi este folosita doar pentru tevile de gaze. Am vizitat o ... (vezi toată discuția)
O firmă de distribuție a gazelor a montat niște conducte pentru ... Jeanne P. Jeanne P. O firmă de distribuție a gazelor a montat niște conducte pentru separația de gaze a unor locatari din bloc. Atunci când au sudat și au vopsit țevile au ... (vezi toată discuția)
Masina reparata prost pe asigurare sicutza68 sicutza68 am fost implicat intr-un accident auto,m-a lovit din spate,am fost la firma de asigurari mi-au dat adeverinta de reparatie ,am fost la firma vw,unde mi s-a ... (vezi toată discuția)