avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata taxa radio pentru sediul social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata taxa radio pentru sediul social

Am infiintat o firma cu sediul social la adresa mea de domiciliu.
Desi platim taxa radio (familia), Radio Cluj ne-a trimis o factura proforma pe firma pentru plata taxei radio.
Este normal sa se plateasca pentru aceeasi adresa taxa radio atat firma cat si familia?
Cel mai recent răspuns: elwalentin , utilizator 13:47, 28 Noiembrie 2014
Normal nu prea este, insa se considera ca sunt doua persoane, una fizica si cealalta juridica.
Faceti o adresa prin care instiintati Radio Cluj ca deja se plateste acea taxa la adresa respectiva si atasati o copie de pe factura si de pe ultima chitanta achitata.
Refuzati plata facturii proforme emisa pentru firma.

Daca raspunsul este negativ si se refuza intelegerea faptului ca nu este cazul sa se plateasca de doua ori pentru un serviciu oferit o singura data, atunci cred ca se impune obtinerea unei hotarari de la instanta prin care sa se admita plata unui singur abonament la adresa respectiva.

Conteaza si eventualele hotarari ale Consiliului Primariei Cluj prin care s-ar putea impune dubla taxare, chiar daca este aceeasi adresa, sau chiar plata abonamentului pentru fiecare aparat (de receptie radio) detinut (daca sunt 5 aparate ar trebui platite 5 abonamente).
NO COMMENT !
Ati semnat ceva de primire pentru proforma aia? Daca nu, ignorati problema sau mergeti in instanta. Din ce stiu, alta cale cu astia nu e.
Am gasit un plic in cutia postala. Nu am semnat nimic, datele firmei trecute in proforma sunt corecte. Alaturi de proforma este si o "somatie" (fara titlu).. "Potrivit art 8(2) din H.G.977/22.08.2003 fapta persoanei juridice de a nu plati taxa lunara.."

Cat costa instanta si cat dureaza? Merita?
Multumesc.
Eu i-am ignorat si de vreun an pur si simplu au incetat sa trimita astfel de notificari. Eu sa fiu in locul dvs. as astepta si i-as lasa sa faca ei primul pas - adica sa ma dea ei in judecata daca or avea curajul.
Ca sa stiti cat costa in instanta - vorbiti cu un avocat. Nu ar trebui sa fie foarte mult totusi.
Le-am trimis un e-mail cu factura pentru care se plateste taxa radio la aceeasi adresa, le-am explicat care-i situatia si le-am cerut punctul de vedere.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa radio pentru firme Gilau1 Gilau1 Ma intereseaza daca se mai plateste taxa radio pentru firme,intrucat azi m-am ales cu o factura proforma de la SRR Cluj pe suma de 160 Ron. Cautand pe Net am ... (vezi toată discuția)
Taxa radio si tv fcamy fcamy Buna ziua. Am o mare nelamurire si daca ma puteti ajuta, va multumesc din suflet. Firma sotului meu are sediul social intr-un apartament, in baza unui ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)