Desi mi s a admis contestatia si mi sa revocat controlul judiciar, cheltuelile judiciare imi sunt imputate mie in baza art. 275 alin. 2. Culmea ca art. 275 alin. 2 spune in felul urmator: "În cazul declarării apelului, recursului în casaţie ori al introducerii unei contestaţii sau oricărei alte cereri, cheltuielile judiciare sunt suportate de către persoana căreia i s-a respins ori care şi-a retras apelul, recursul în casaţie, contestaţia sau cererea." iar mie mi sa admis contestatia.
Este eroare materiala?
Intrebarea mea este cum sa fac sa se indrepte aceasta eroare materiala?
Aveti mai jos solutia:
Solutia pe scurt: În temeiul art. 206 Cod de procedură penală, admite contestaţia formulată împotriva Încheierii din data de 02.06.2014, pronunţată de Judecătoria Rădăuţi în dosarul nr. xxxxx, de inculpatul xxxxxxxxxxx, Desfiinţează încheierea menţionată exclusiv cu privire la soluţionarea cererii de revocare a măsurii controlului judiciar. În temeiul art. 242 alin. 1 Cod procedură penală, revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul xxxxxxxx prin Încheierea din data de 11.02.2014, pronunţată de Judecătoria Rădăuţi în dosarul nr. xxxxxxxxxx. În temeiul art. 215 alin. 5 Cod procedură penală, câte un exemplar al încheierii se comunică inculpatului, Poliţiei Municipiului xxxxxxx, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean xxxxxxxx, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti, Poliţiei de Frontieră Române. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat din calea de atac. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13.06.2014
Ce plangere? E contestatie la control judiciar care a fost admisa. Din moment ce a fost admisa inseamna ca am avut dreptate deci cheluielile judiciare trebuiesc platite de stat. Clar.
Inca nu am primit incheierea sa vad motivarea dar, ai mai sus solutia pe scurt.
Documenteazate sa vezi ca am dreptate.