Buna ziua! O cunostinta vrea sa imi lase mostenire contul bancar. Care este cea mai buna varianta de a face acte fara a fi atacat de eventualele rude? Se poate pune clauza sa nu se cheltuiasca bani din cont a persoanei care lasa mostenirea cat este in viata?
Cea mai simpla metoda, imposibil de atacat de mostenitorii rezervatari, de banci, de fisc, de orisice creditor este sa scoata banii si sa vi-i dea! Atentie! Transferul bancar poate fi urmarit!
Este casatorit(a)? Are copii, nepoti, adica are urmasi? Are parinti? Intr-un cuvant, ar putea ca la data decesului respectiva persoana sa aiba mostenitori rezervatari?
moştenitor rezervatar, moştenitor căruia legea îi recunoaşte un drept asupra unei cote determinate din moştenire (rezerva succesorală), împotriva voinţei defunctului care ar fi vrut să-l dezmoştenească. Sunt moştenitori rezervatari: descendenţii defunctului, ascendenţii privilegiaţi (părinţii defunctului) şi soţul supravieţuitor.
Nu contul vi-l lasa mostenire, ci suma de bani din el.
Daca va gandeati sa fiti imputernicit pe cont si sa-i retrageti imediat ce decedeaza pana sa afle banca de deces si sa blocheze contul, nu ati rezolvat nimic. Si nici nu poate fi conditiont imuternicitul sa nu scoata bani oricand doreste cat titularul e in viata.
Sa vi-i lase prin testament, probabil ca mai are si alte bunuri , deci nu s-ar pune problema incalcarii rezervei cuiva, iar daca nu are mostenitori rezervatari, nu veti avea probleme nici cu alte rude.
Dupa deces, veti dezbate succesiunea si veti avea si ceva taxe de achitat.
Testament / mostenire
elga50
Speta este urmatoarea:
- EL a fost fiul unei proprietare din blocul meu;
- mama lui a decedat in urma cu cca 10 ani, fara ca intre timp acesta sa fi facut ... (vezi toată discuția)