avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cont bancar

Buna ziua! O cunostinta vrea sa imi lase mostenire contul bancar. Care este cea mai buna varianta de a face acte fara a fi atacat de eventualele rude? Se poate pune clauza sa nu se cheltuiasca bani din cont a persoanei care lasa mostenirea cat este in viata?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:59, 14 Iunie 2014
Cea mai simpla metoda, imposibil de atacat de mostenitorii rezervatari, de banci, de fisc, de orisice creditor este sa scoata banii si sa vi-i dea! Atentie! Transferul bancar poate fi urmarit!

Am specificat ca vrea sa imi lase mostenire dupa moarte contul...

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este casatorit(a)? Are copii, nepoti, adica are urmasi? Are parinti? Intr-un cuvant, ar putea ca la data decesului respectiva persoana sa aiba mostenitori rezervatari?

moştenitor rezervatar, moştenitor căruia legea îi recunoaşte un drept asupra unei cote determinate din moştenire (rezerva succesorală), împotriva voinţei defunctului care ar fi vrut să-l dezmoştenească. Sunt moştenitori rezervatari: descendenţii defunctului, ascendenţii privilegiaţi (părinţii defunctului) şi soţul supravieţuitor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
VldGabriela a scris:

Se poate pune clauza sa nu se cheltuiasca bani din cont a persoanei care lasa mostenirea cat este in viata?

Nu.
Nu contul vi-l lasa mostenire, ci suma de bani din el.
Daca va gandeati sa fiti imputernicit pe cont si sa-i retrageti imediat ce decedeaza pana sa afle banca de deces si sa blocheze contul, nu ati rezolvat nimic. Si nici nu poate fi conditiont imuternicitul sa nu scoata bani oricand doreste cat titularul e in viata.
Sa vi-i lase prin testament, probabil ca mai are si alte bunuri , deci nu s-ar pune problema incalcarii rezervei cuiva, iar daca nu are mostenitori rezervatari, nu veti avea probleme nici cu alte rude.
Dupa deces, veti dezbate succesiunea si veti avea si ceva taxe de achitat.

Alte discuții în legătură

Ajutor! cine poate ataca testamentul? f3g4zuzu f3g4zuzu Ajutati-ma va rog in urmatoarea problema: O batrana vaduva, fara copii are in proprietate o casa formata din demisol, et 1 si mansarda. Singurele rude ale ei ... (vezi toată discuția)
Testament / mostenire elga50 elga50 Speta este urmatoarea: - EL a fost fiul unei proprietare din blocul meu; - mama lui a decedat in urma cu cca 10 ani, fara ca intre timp acesta sa fi facut ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)