avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intocmire raport expertiza tehnica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intocmire raport expertiza tehnica

1. La expertizarea casei se tine cont de materialele din care este construita acasta ?
2.La lotizara acesteia se tine cont numai de valoarea ce se cuvine fiecaruia sau trebuie sa se tina cont si de suprafata atribuita ?
Cel mai recent răspuns: ContSters323364 , utilizator 07:10, 15 Iunie 2014
Pentru intocmirea raportului de expertiza tehnica judiciara, expertul trebuie sa raspunda documentat la toate obiectivele fixate de catre instanta de judecata.
Expertul se refera la documente oficiale, prevederi legislative in vigoare, etc., tine cont de documente puse la dispozitie de catre partile in proces, inclusiv pentru materialele de ctie.
Expertul nu face lotizare in functie de valoarea care se cuvine fiecareia din partile in proces. Stabilirea valorica/ suprafata cuvenita pentru fiecare parte este apanajul instantei de judecata, ca doar acesta este motivul pentru care se ajunge in instanta.
Am inteles , numai ca expertul in cazul nostru a facut o repartizare a camerelor in funcie de valoare . In acet caz unuia dintre parti i a revenit o camera si un beci iar altuia 4 camere . Cum vedeti aceasta situatie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
ContSters323364, utilizator
Puteti depune observatii la raportul de expertiza, observatii la care expertul va trebui sa raspunda/ sa motiveze alegerea facuta.
Instanta va da hotararea tinand cont de obiectivele stabilite, raportul de expertiza, observatiile dvs. la raport, raspunsurile expertului la observatiile formulate si toate celelelate documente aflate la dosarul cauzei.
Daca aveti documente care sa sustina punctul dvs. de vedere, ar trebui sa le depuneti in copie la dosarul cauzei, prin arhiva tribunalului, cu nr. de inregistrare/ data.
am inteles multumesc
In cazul unitatilor locative, partajarea si lotizarea se propune de catre Expertul judiciar pe baza unor criterii care tin seama de principiul "comod partajabil in natura" precum si de prevederile legale, in principal Legea locuintei (Legea nr.114/1996).
Deci tendinta de a egaliza loturile si de a reduce pe cat posibil sultele este rezonabila si, asa cum stiu expertii de specialitate, acceptata in instante.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se face atribuirea dupa lotizare ? folosinta folosinta Suntem cinci coproprietari casa si teren Un coproprietar a locuit in toata casa abuziv . Nu ne-a dat voie sa patrundem . A recunoscut la interogatoriu . A ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni raport de expertiza- cerere refacere expertiza ContSters337674 ContSters337674 In acdrul procesului de partaj judiciar , am cerut rfacerea expertizei tehnice asupra cladirii , deoarece am semnalat o neregula in senbsul ca expertul cu ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica si propunere de lotizare rechi1958 rechi1958 Expertu a terminat \\" expertiza \\" si afacut propunerea de lotizare . In cazul in care nu sunt de acord cu aceasta propunere ( variantele acestuaia ) pot ... (vezi toată discuția)