avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica si propunere de lotizare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica si propunere de lotizare

Expertu a terminat " expertiza " si afacut propunerea de lotizare . In cazul in care nu sunt de acord cu aceasta propunere ( variantele acestuaia ) pot cere refacerea expertizei ? Sau ramine la latitudinea instantei ?
Depinde.
Daca expertiza in sine este (dupa opinia Dvs.) coreespunzatoare realitatii, puteti solicita instantei sa dispuna doar efectuarea altei imparteli (lotizari) conform cu interesele Dvs.
Daca insasi expertiza vi se pare ca are erori, puteti cere insatantei, pe baza de obiectiuni bine motivate, refacerea expertizei.

Mentiune:
Una dintre modalitatile de iesire din indiviziune este prin formarea loturilor egale.
Prin aceasta modalitate, in primul rand se va forma si evalua masa de partajat, urmand a se proceda la alcatuirea si atribuirea loturilor.
Loturile vor fi alcatuite potrivit principiului egalitatii nu numai in valoare, dar si in natura, dandu-se fiecarui copartas aceeasi cantitate de mobile, de imobile, de drepturi si creante, de aceeasi natura si valoare .
Inegalitatea in natura a loturilor se compenseaza printr-o suma de bani, numita sulta .
Stabilirea sultei este admisibila numai in caz de inegalitate a loturilor, pentru intregirea drepturilor celorlalti copartasi.
Solutia atribuirii bunului catre unul dintre coproprietari are caracter subsidiar in raport de solutia impartelii in natura, aplicandu-se atunci cand bunul comun este indivizibil sau nu este comun partajabil in natura .
Atribuirea bunului unui coproprietar este posibila insa numai cu acordul expres al acestuia.
De asemenea, evaluarea bunului comun este necesara intotdeauna cand se aplica solutia atribuirii bunului unui coproprietar, iar daca partile nu se invoiesc cu privire la valoarea bunului, instanta va dispune efectuarea unei expertize, pentru a se stabili valoarea de circulatie a bunului la data judecatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Da . Am facut obiectiuni la care s-a raspins insa datorita unei extinderi ilegale , pierd intrarea prin fata . Nu mi se pare corect ca o extindere ilegal edificata sa modifice astfel situatia . Ar trebui ca noi sa intram prin spatele casei , renuntind la intrarea reala , inchisa cu aceasta extindere edificata de catre piriti . Nu gasim o solutie . Adica acestia far oi oncapere in fata intrarii in casa dupa care noi ce sa facem ? Sa intram in casa prin gradina ca asa vor ei ?? C lege este asta ????
Daca in zona respectiva exista o "extindere ilegala" trebuie sa analizati oportunitatea atacarii in instanta a acestei imprejurari si sa solicitati demolarea extinderii, cu aducerea constructiilor la starea initiala
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Da . Multumesc mult . Am facut mentiunea ca s-a extins ilegal cladirea . Am si de la primarie o constatare . Totusi vad ca expertul s incapatineaza si o tine una si buna . Am chemat in judecata pentru demolare dar este in paralel cu indiviziunea . Am cerut conexarea dosarului de indiv cu demolarea . Sa vad daca aproba conexarea . Poate asa ....Dar ce se intimpla daca NICI UNA DINTRE variante mie ca si reclamant nu-mi convine ? Eu insist sa mi se dea intrarea prin fata asa cum a fost inainte de a face astia extinderea . Cam cum devine treaba ??
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
rechi1958, utilizator
Mesaj reeditat
@rechi1958

Data post: Duminica, 18 Mai 2014, 07:19
Subiect: Lotizare- preferintele partilor


La stabilirea loturilor am inteles ca se tine cont de preferintele partilor . In fata instantei are intietate cumva cererea reclamantului ?


Alte discuții în legătură

Greutati la achitarea sultei ContSters326883 ContSters326883 Va rog frumos spuneti-mi daca exista o varianta prin care sa fortez nota si sa platesc sulta in natura si anume in teren . Daca cer asta instantei inainte de a ... (vezi toată discuția)
Atribuire loturi iesire din indiviziune ContSters347294 ContSters347294 Va rog sa-mi spuneti daca judecatorul tine cont cind formeaza loturile , de faptul ca un coproprietar a edificat fara acordul celorlalti , extinderi asupra ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune ionut73 ionut73 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri cu privire la problema mea pe care o intampin legata de iesirea din indiviziune. Exista o cladire ... (vezi toată discuția)