avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eºalonare plata restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eºalonare plata restante

Bună seara, am şi eu nevoie de un sfat, poate mă puteţi ajuta, am fost întrebat la rândul meu şi nu am ştiut ce să răspund.

Situaţie în fapt:
Am un prieten care datorită unor probleme nu a putut achita plata către asociaţia de locatari şi a ajuns la "datoria" de 6000 de lei.
În acest caz, în cursul acestei săptămâni a venit o "tanti" de la asociaţie, i-a pus în vedere să se prezinte săpt viitoare la asociaţie pentru a încheia un contract de re-eşalonare ori va fi dat în judecată ptr achitarea sumei restante.
Acea doamnă i-a transmis că atunci când se va prezenta, să ia de acasă şi o copie după contractul de cumpărare al apartamentului, precum şi o copie după buletin.
Acum întrebări:
1. în ce constă acel contract de re-eşalonare şi ptr ce este necesar contractul "casei" şi copia după buletin?
..ptr că, dacă închei contract şi nu plăteşti "rata" o lună, tot vei fi dat în judecată.

2. Acest amic nu lucrează în localitatea unde are apartamentul, iar cum tehnologia a avansat, întrebarea este următoarea: asociaţia de locatari fiind entitatea cu personalitate juridică, nu deţine un cont bancar?
ªi dacă deţine un cont bancar, în cazul în care tipul solicită să depună o sumă de bani din datoria restantă, să zicem 50 de lei săptămânal, "majestăţile sale" de la asociaţie pot să acorde contul bancar?...dacă da, pe ce temei şi dacă nu, de ce?

Vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:40, 16 Iunie 2014
Dar sa stiti ca pentru banii pe care ii depune "majestatea sa" prietenul, trebuie sa plateasca si comisionul perceput de banca, altfel "majestatea sa" ar trebui sa procedeze ca orice muritor si sa mearga pe la casieria administratiei (pe la tanti).
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
ContSters241232, utilizator
Da, comisionul i se poate adauga pe viitoarea lista de intretinere, dar nu i se poate interzice plata prin transfer bancar.
Eu inteleg din poveste ca omul este restantier, adica nu si-a platit ceea ce a consumat. Iar asta nu are nici o legatura cu banca, posta, casieria sau alte modalitati de a achita. Cei 6000 lei nu s-au adunat intr-o luna doua ci poate in cativa ani. Ca nu i se da contul e o gluma.
Cei din conducerea asociatiei vor sa-i faca bine, sa-i aminteasca de restante, sa incheie o esalonare samd. Dar pentru aceasta trebuie sa ai cu cine discuta pe aceeasi frecventa si nu sa schimbe canalul pe contul bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor (recuperare partiala restante) hacman hacman :vishenka: Buna ziua, O fosta colega de serviciu a venit la mine sa ma intrebe de legislatie intr-o problema de asociatie de locatari. Ea nu are PC si mai ma ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)