buna seara , tatal meu a facut contract de vanzare copiilor (nepoti) mei pe casa si terenul dobandit prin sentinta judecatoreasca cu fratele sau de la parinti. Tatal a avut o relatie de concubinaj de 18 ani . Concubina cere pentru anii petrecuti cu tatal despagubiri (creante) pentru investitiile facute in acesti ani.Mentionez ca acesta avea venituri substantiale. Contractul de vanzare avea ca si clauza abitatie viagera ,si a fost incheiat in luna octombrie 2011. Cum poate instanta hotara cu privire la pretentia concubinei ? Concubina cere o suma exagerata ,ce se intampla daca nu o putem despagubi cu suma solicitata sau stabilita de instanta.Bunurile defunctului sunt dobandite cu facturi pe PFA,concubina ma poate obliga sa le vand?
In functie de probele ce se vor administra in cadrul procesului, judecatorul va admite sau nu cererea concubinei.
Daca va admite cererea acesteia, atunci se va pronunta o hotarare care va putea fi titlu executoriu si, daca nu o veti executa de buna-voie, veti fi executat silit de catre un executor judecatoresc.
Pentru executarea respectivei hotarari, executorul va putea pune poprire pe bunuri si/sau venituri.
Multumesc,problema mare care o mai am este ca mi-a ingradit dreptul de a intra pe proprietate prin schimbarea cheii de la poarta si mi-a pus lacate peste toate cladirile(magazii,garaj masina ,inclusiv sediul firmei).A chemat politia care mi-a spus sa nu intru pe proprietate fara acceptul ei,aceasta avand adresa de domiciliu acolo.
Mostenire
mandy7000
am un apartament la care tatal meu a avut contract de vanzare cumparare pe jumate din el iar concubina lui pe cealalta jumate .Acum amandoi sant decedati si eu ... (vezi toată discuția)