avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

..buna seara..am o mare problema cu'' matusa mea draga''si nu stiu unde sa cer ajutor..in anul 2007 bunicul a vandut un teren iar bani rezultati au fost dati cu martori matusi mele pt ai pune la banca pe numele fiului meu iar cand va implini varsta de 18 ani sa devina proprietar[nu am gasit alt cuvant]asupra sumei..matusa mea a depus bani pe numele ei si in timp a cheltuit toti bani..intrebare ..pot cu martori, in instanta sa am castig de cauza impotriva matusi care nu mai recunoaste suma de bani?[nu am nici un act]..multumesc..
Cel mai recent răspuns: ContSters186014 , utilizator 16:08, 15 Iunie 2014
Plangere penala pentru inselaciune puteti formula insa fara sanse, doar ca s-o sperie.
nu puteti folosi pe cale civila, martori care sa declare asupra sumei... dar sa incercati pe cale penala, pentru ca eu consider ca a savarsit infractiunea de abuz de incredere:
Abuzul de încredere

Art. 238. - (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Acum, datoria fiind din 2007, s-a prescris insa puteti incercasa-i trimiteti o notificare cu ajutorul unui avocat, in care sa-i dati un ultimatum, sa predea suma pana la data x...si daca nu o preda, imediat ii faceti plangere. atentie ca aici actiunea penala porneste in urma plangerii prealabile pt care dvs trebuie sa respectati termenul de depunere a ei
avvalentina a scris:

Plangere penala pentru inselaciune puteti formula insa fara sanse, doar ca s-o sperie.


Înşelăciunea

Art. 244. - (1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.


trebuie sa demonstreze in acest caz, ca domnul a fost indus in eroare...parca as inclina mai mult spre abuzul de incredere

multumesc mult pt raspuns..numai bine va doresc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Infractiune abuz de incredere gerisimo gerisimo Am dat unei cunostinte suma de 1500 lei pentru a-mi cumpara doua telefoane mobile pe care nu mi le-a adus.......L-am sunat si nu mai raspunde la ... (vezi toată discuția)