avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... refuzul intabularii imobil cumparat la licitatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

refuzul intabularii imobil cumparat la licitatie

buna ziua.Am cumparat un imobil la licitatie,in urma actului de adjudecare e liber de sarcini,iar cei de la cartea funciara refuza sa mil inscrie deoarece nu e platit impozitul pe tranzactie.stiu ca acel impozit trebuie sa l plateasca fostul proprietar,care refuza categoric ,dar eu sunt santajat sa l platesc pentru ca e in intersul meu sa l inscriu in cartea funciara.Ce solutii am sa nu platesc acel impozit dar sa l inscriu in carte?
Cel mai recent răspuns: georgelex1978 , utilizator 12:00, 13 Ianuarie 2015
Legal,impozitul pe transferul dreptului de proprietate intra in responsabilitatea vanzatorului
Cum in cazul dv,ati achizitionat bunul imobil prin licitatie publica-respectiv nu exista participarea ,interesul si vointa debitorului,pe cale de consecinta acesta nu are nici o justificare dupa ce a pierdut imobilul-nu a beneficiat de c/v acestuia,sa mai achite si impozit aferent unei sume de care practic nu a beneficiat
Pentru urgentarea materializarii interesului dv,de regula,in astfel de cazuri adjudecatarul achita c/v impozit aferent transfer drept de proprietate si daca apreciaza util si necesar poate recupera suma de la debitor prin actiune in instanta
Ca sa nu pierzi o gramada de timp mai bine platesti tu impozitul pe tranzactie ca sa intabulezi imobilul. Apoi daca vrei sa recuperezi banii trebuie sa te judeci cu aia de la OCPI. Sincer ma aflu in aceeasi situatie cu tine.Eu nu am vrut sa platesc.Dupa ce te refuza astia de la OCPI faci cerere de reexaminare si abia apoi inaintezi o plangere (poti sa o inaintezi direct la judecatorie sau la OCPI si ei sunt obligati sa o inainteze la judecatorie)Pentru toate cererile astea sunt niste termene in care sa ti sa dea un raspuns.De castigat castigi sigur dar mai tine si de instanta.Daca ai noroc si un avocat bun castigi direct pe fond.Daca nu la recurs sigur. Sunt multe cazuri pe net cu cazuri si asa si asa nu am citit sa piarda cineva.In cazul meu,cu toti pasii urmati am pirdut ceva mai bine de 1 an.Am termen peste 7-10 zile si sigur o sa castig.Mai cauta si tu pe forum la avocatnet ca mai sunt niste cazuri.
debitorul a beneficiat de suma cand a facut imprumutul la banca,dar nu am de gand sa l dau in judecata pt impozit,ca are destule pe cap,eu ma gandeam sa i dau in judecata pe astia de la ocpi pt ca refuza sa l inscrie in carte,atat timp cat eu nu datorez nimic statului,iar finantele sa si recupereze banii ca au destule mijloace
totusi pt nicunicolae ,eu nu stiu daca platesc acest impozit la finante care nu i intereseaza daca platesc sau nu,dar ii incaseaza,sa dau in judecata ocpi-ul pt ca ma obliga sa vin cu dovada achitarii impozitului,mai pot sa i recuperez de la acpi,daca sunt institutii diferite?
Corect.Greseala mea.Eu ti-am zis de cazul meu,eu nu am platit,si am facut plangere impotriva ocpi.In cazul tau daca e sa platesti nu prea stiu cu cine o sa te judeci.Sper sa te ajute cineva cu mai multe informatii si pentru cazul in care platesti si impotriva cui sa te indrepti ca sa recuperezi banii. Bafta

Alte discuții în legătură

Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Ocpi imi conditioneaza intabularea unui imobil adjudecat la executare silita de plata impozitului pe transfer de proprietate emisa pe numele debitorilor! ieseugenia ieseugenia Dupa lupte seculare care au durat 3 ani am reusit sa adjudec la executare silita(licitatie) un imobil,pt ca debitorul a refuzat sa-mi restituie ... (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Am citit cu interes articolul \"Executarea silita imobiliara - cum se vinde un imobil ipotecat pentru a recupera o datorie\" 9 Decembrie 2011 ... (vezi toată discuția)