avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca

O societate cu raspundere limitata care are peste 21 de angajati este obligata sa incheie contract colectiv de munca, nu poate incheia doar contracte individuale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: blue_eyes , utilizator 21:59, 17 Iunie 2014
Obligatorie este negocierea colectiva si nu incheierea c.c.m.

- Codul Muncii :
art.229 (2) Negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

- Legea nr.62/2011
art.129. - (1) Negocierea colectiva este obligatorie numai la nivel de unitate, cu exceptia cazului in care unitatea are mai putin de 21 de angajati

Incheierea unui CCM nu este o obligatie dar daca se va hotari asa ceva atunci se va putea face numai in urma unei negocieri intre cele doua parti, patron si sindicat (reprezentatii salariatilor).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)