avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract finantare. cum inceteaza cim-urile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract finantare. cum inceteaza cim-urile incheiate pe perioada contractului

la un proiect posdru contractul de finantare a fost reziliat inainte de termen. in ce temei inceteaza CIM-urile incheiate pe perioada determinata( pe perioada de derulare a contactului de finantare)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 20 Iunie 2014
C.i.m. pot inceta in baza art.65 alin.1 C.mun.
Multumesc. Dar daca vreau doar sa le suspend pana la rezolvarea contestatiei de catre AM?
Ce art. din CM as putea invoca fara 75% sau reducere zile?
Multumesc anticipat
Nu prea exista text de lege aplicabil, decat art.54 C.mun.
Nimeni nu va fi de acord cu CFS sau pentru nevoi personale deoarece nu este vina lor ca a intervenit o suspendare pana la rezolvarea contestatiei de catre AM.
Eu as merge pe suspendarea pe art.52(1) lit.c pe o durata de 30 de zile lucratoare, avand in vedere ca personalul in cauza are si un cim pe perioada nedeterminata care este in vigoare, pe langa cel pe care dorim sa-l suspendam care a fost incheiat pentru proiect.
Personalul ramane in activitate deci nu platesc 75% si pana in 30 de zile lucratoare nu trebuie sa-i reduc zilele de munca.

Se plateste o indemnizatie de 75% in cazul suspendaruii inbaza art.52 alin1 lit.c C.mun.

Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3) C.mun.

Alte discuții în legătură

Revisal danajuga64 danajuga64 Buna Ziua, am infiintat o firma, am angajat personal cu contract de munca din data de 01.11.2013, dar deoarece nu am obtinut inca autorizatia de functionare, ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim -vreme nefavorabila PTC PTC Societate de constructii , suspenda activitatea salariatiilor pe motiv de vreme nefavorabila pentru ducerea la indeplinire a lucrariilor, care este articolul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata AndradaCristu AndradaCristu Buna seara, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie: exista posibilitatea ca angajatorul sa ii propuna angajatului concediu fara plata pentru o perioada ... (vezi toată discuția)