Buna Ziua,
am infiintat o firma, am angajat personal cu contract de munca din data de 01.11.2013, dar deoarece nu am obtinut inca autorizatia de functionare, nu am inceput activitatea (poate vom incepe la 01.12.2013)
Intrebarea este ce fac cu contractele de munca ale salariatilor, acestea fiind deja inregistrate in REVISAL cu data de 01.11.2013?
Exista o forma legala de suspendare a contractelor de munca pe perioada lunii noiembrie?
multumesc
Conf art 52 alin 1 lit c CM contr de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.
Conf art 53 alin 1 CM pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare a activităţii, salariaţii implicaţi în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfăşoară activitate, beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
Sunt mai multe modalitati de suspendare :
- suspendare de drept
- suspendare la initiativa salariatului
- suspendare al initiativa angajatorului.
Aveti grija ca termenul de completare si de transmitere a suspendarii c.i.m. in REVISAL este de 20 de zile lucratoare,
Suspendarea in baza art.52 alin.1 lit.C c.mun. presupune plata unei indemnizatii in cuntum de cel putin 75% din salariul de baza. Este asa-zisul "somaj tehnic".
Daca va doriti o suspendare a c.i.m. fara a plati ceva salariatului , atunci va trebui sa negociati cu acesta acordarea unui CFP.
Suspendare cim
creatza_70
Buna ziua!
Am incheiat un contract de servicii cu o unitate de invatamant. Acestia in luna august sunt in vacanta si deci noi nu vom mai presta serviciile. ... (vezi toată discuția)