avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie de dat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie de dat

buna seara.as vrea sa ma ajutati intro problema.am luat de la cineva o suma de bani imrumut,si am facut cu acesta un act de mana in care este specificata suma care io datorez si data knd trebuie sa o inapoiez.actul este semnat de mine,sotia mea si pers respectiva,si i-am dat si un cec in alb garantie, avand o societate. acum problema este ca nu stiu daca o sa ma incadrez sa ii inapoiez suma la data scadenta.poate sa imi faca ceva legal?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters89230 , utilizator 22:09, 8 Mai 2009
in baza acestui act sub semnatura privata, va poate chema in judecata...;)
si are toate sansele sa castige?si de foloseste cecul si nu am bani in cont ma poate executa?
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
ContSters89230, utilizator
emiterea unui cec fara acoperire este infractiune si puteti ajunge la puscarie...:confused:
cu siguranta poate, este indreptatit sa va actioneze in instanta pentru recuperarea debitului si eventual a pretentiilor, procesul il va castiga intr-un final iar pe perioada procesului poate obtine un drept de masuri asiguratorii- gen sechestru pe bunuri.
in legatura cu CEC-ul... e mai complicat...un CEC fara provizie, sau a carei provizie este instrainata se cam incadreaza la inselaciune, DAR!!!- un CEC nu este un instrument de garantie si din cate inteleg posesorul nici nu poate dovedi vreun drept de creanta in ceea ce priveste societatea emitenta...complicata tare ...cred ca puteti evita un proces penal, dar in nici un caz nu aveti sanse de castig pe latura civila sau comerciala...
deci singura solutie e sa ii inapoiez banii sau sa ma mai pasuiasca un pic pan ce ii pot inapoia.va multumesc,o seara buna

Alte discuții în legătură

Datorie de dat ContSters89230 ContSters89230 buna ziua.va rog sa ma ajutati cu o problema.am luat de la cineva o suma de bani,am facut cu acesta un act de mana in care este specificata suma care io ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
Cec in alb garantie ddaannbz ddaannbz Am o firma de distributie cu inca doi asociati. Anul acesta am incheiat un contract cu o firma care a solicitat un CEC in alb ca si garantie. In ultima ... (vezi toată discuția)