Am o firma de distributie cu inca doi asociati. Anul acesta am incheiat un contract cu o firma care a solicitat un CEC in alb ca si garantie. In ultima perioada firma a mers foarte prost avand pierderi destul de mari si suntem pe cale sa suspendam activitatea. in acest sens am facut retururi de marfa si am ramas cu datorie fata de firma de mai sus. Am tinut legatura prin telefon cu aceasta firma si i-am rugat sa ne mai pasuiasca o perioada pana cand facem rost de bani.Zilele trecute ma trezesc fara nici o instiintare fara nimic(macar un telefon) ca au bagat CEC-ul la plata.Bineinteles ca nu am avut bani in cont si am intrat in incidenta.Ce se poate intampla?
E sub incidenta penala. Acum, debitorul e motivat sa-si recupereze creanta si o actiune penala nu va face decat sa intarzie actiunea civila. Incercati sa solutionati problema pe cale amiabila.
este una din marile greseli pe care emitatorii de astfel de documente o fac. niciodata nu se da un document semnat in alb. dar , faptul fiind consumat , singura solutie e sa incercati sa achitati cat mai urgent datoria. incidenta la plata are foarte multe aspecte neplacute atat pentru administratori , cat si pentru firma in sine. Veti aparea intr-o baza de date unde sunt mentionate societatile care emit documente fara acoperire .Cel mai probabil , nu veti mai putea beneficia de anumite privilegii oferite societatii dumneavoastra , din multe puncte de vedere , inclusiv bancar. De acum depindeti strict de decizia conducatorilor societatii prejudiciate , daca doresc sau nu sa investeasca cu formula executorie acel CEC. In acest caz vi se poate pune sechestru pe bunurile societatii , bineinteles , suportand si taxele judecatoresti si cele ale executorului. Poate nu veti ajunge in astfel de situatii. Multa bafta!
Datorie de dat
ContSters89230
buna seara.as vrea sa ma ajutati intro problema.am luat de la cineva o suma de bani imrumut,si am facut cu acesta un act de mana in care este specificata suma ... (vezi toată discuția)
Cec
puiux
Buna ziua,
In urma cu vre-o 3 ani am avut o colaborare cu o firma pentru comert engros.La data respectiva a fost intocmit un ctr si s-a pus gaj un cec in alb ... (vezi toată discuția)