avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cec
Discuție deschisă în Executare silită

Cec

Buna ziua,
In urma cu vre-o 3 ani am avut o colaborare cu o firma pentru comert engros.La data respectiva a fost intocmit un ctr si s-a pus gaj un cec in alb dar semnat.Ctr a fost pe o perioada de un an(2008-2009).Intre timp a intervenit niste retururi la care agentul de la acea vreme nu a mai apucat sa facem demersurile pt ca a plecat.La sfarsitul anului am facut inventarul si impreuna cu gestionarul si ceilalti angajati am facut un proces verbal de scazaminte la acea marfa.In 2010 firma si- a suspendat activitatea a inchis conturile etc.In 2012 ne-am trezit cu o somatie de la un executor ca a fost introdus acel cec(mentionez ca era de tip vechi )in acest an pt suma care era inscrisa in procesul verbal.Deci eu nu mai aveam contul respectiv,si cecul era complectat de catre o anumita persoana.Am fost la un avocat si mi-a spus sa stau linistit ca nu e o valoare mare si ca nu are cum sa-i dea curs organele in drept.Cu toate ca eu am dovezi etc,nu stiu ce sa fac.Va rog sa ma sfatuiti.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:54, 8 August 2012
Domnule
99.99% din plangerile penale pe emitere CEC fara acoperire sunt solutionate cu neinceperea urmaririi penale. Nu aveti de ce sa va faceti vreo problema.
In 5 zile de la primirea acelei somatii treuie sa faceti opozitie cambiala. La judecatoria locului platii. Daca nu o faceti nu veti mai avea nicio sansa sa desfiintati acel titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat instituit cu titlu executor micha20 micha20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am avalizat un BO in 30 iun.2006 pt un credit de investitii la o societate. In 2009 banca a cerut ... (vezi toată discuția)
Emitere de cec in alb ca garantie-riscuri sst1974 sst1974 Buna seara. Am o firma de prestari servicii paza, si un potential beneficiar imi solicita sa ii emit un cec in alb, pentru a il putea utiliza in situatia in ... (vezi toată discuția)